ΠρωτοσέλιδαΒουλευτική Εκπροσώπηση

Σκρέκας–Κουρέτας για «Ορεινά Τρίκαλα 365» και έργα

Ορεινός τουρισμός, οδικές υποδομές, έργα επεξεργασίας λυμάτων και αρδευτικά βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης Σκρέκα και Κουρέτα.

29 Sep 2026
Σκρέκας–Κουρέτας για «Ορεινά Τρίκαλα 365» και έργα

Το σχέδιο «Ορεινά Τρίκαλα 365» και μια σειρά από μεγάλες εκκρεμότητες στις υποδομές του νομού βρέθηκαν στο τραπέζι της συνάντησης του βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κώστα Σκρέκα, ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση για κοινό σχεδιασμό γύρω από το «Ορεινά Τρίκαλα 365», το οποίο φιλοδοξεί να συνδέσει τουριστικά τα Μετέωρα με την Πύλη, την Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι και τον Ασπροπόταμο.

Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί προηγουμένως και στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, με βασικό στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου προορισμού τεσσάρων εποχών και την αξιοποίηση της διεθνούς επισκεψιμότητας των Μετεώρων προς όφελος του ορεινού όγκου των Τρικάλων.

Από τον τουρισμό στις μεγάλες εκκρεμότητες

Η συνάντηση δεν περιορίστηκε στον τουρισμό. Στην ατζέντα μπήκαν έργα που παραμένουν ζητούμενα για τον νομό και για τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαιτούνται σχεδιασμός, ωρίμανση μελετών και εξασφάλιση χρηματοδότησης.

Μεταξύ αυτών είναι το οδικό τμήμα Γέφυρα Αλεξίου – Αρματολικό, που αφορά τη σύνδεση του ορεινού όγκου και αποτελεί παλιά εκκρεμότητα για την περιοχή.

Συζητήθηκαν επίσης οι Βιολογικοί Καθαρισμοί Πύλης και Ριζώματος–Πλατάνου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα έργα είχαν ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά δεν δημοπρατήθηκαν μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες, με αποτέλεσμα να απαιτείται επανεξέταση της χρηματοδοτικής τους κατάστασης.

Στο τραπέζι τέθηκαν ακόμη μεγάλα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, με έμφαση στη διαχείριση του νερού, την αγροτική παραγωγή και την προστασία των καλλιεργειών απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ορίζοντας το 2030, χωρίς ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα

Κοινός άξονας της συζήτησης ήταν, σύμφωνα με την πλευρά Σκρέκα, η διαμόρφωση ενός συνολικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για τα Τρίκαλα με ορίζοντα το 2030.

Στο παρόν στάδιο, πάντως, δεν ανακοινώθηκαν νέες συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις, ποσά ή δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα για τα έργα που συζητήθηκαν. Το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι οι προτάσεις και οι εκκρεμότητες που τέθηκαν στο τραπέζι να μετατραπούν σε ώριμες μελέτες, εξασφαλισμένους πόρους και συγκεκριμένες διαδικασίες υλοποίησης.

Ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι απαιτείται συνεργασία Περιφέρειας, Δήμων, υπουργείων και τοπικών φορέων, ώστε τουρισμός, υποδομές, περιβάλλον και αγροτική παραγωγή να ενταχθούν σε έναν κοινό σχεδιασμό για τον νομό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..