Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οργή Μπάϊντεν κατά Πούτιν: «Ο Πούτιν θα πληρώσει το τίμημα.»

Εκτός ορίων ο θυμός του Αμερικανού προέδρου προς τον Ρώσο ομόλογό του, σε βαθμό που ξεπερνάει το όριο της πολιτικής κόντρας και αγγίζει αυτό της προσωπικής.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι «δολοφόνος», σε συνέντευξή του στο ABC News, και υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα για την καταγγελλόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν την ίδια μέρα που έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε, με εντολή του Πούτιν, να διασπείρει στην προεκλογική περίοδο τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ «παραπλανητικές ή αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον του Τζο Μπάιντεν μέσω συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.

Όταν κάποτε ο παρουσιαστής του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλος, σε σχετική τηλεοπτική συζήτηση ρώτησε τον Μπάιντεν αν πιστεύει ότι ο Πούτιν «είναι δολοφόνος», εκείνος μουρμούρησε καταφατικά «ναι, το πιστεύω», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Όπως είπε, επίσης, ο Μπάιντεν σε παλαιότερη συνομιλία του με τον Πούτιν, του είπε ότι «κοίταξα στα μάτια σου και δεν νομίζω ότι έχεις ψυχή» -μια αναφορά σε δήλωση του Τζορτζ Μπους του νεότερου το 2001, που είχε πει ότι κοίταξε στα μάτια τον Πούτιν «και πήρα μια γεύση της ψυχής του».

Οι δηλώσεις Μπάιντεν, βέβαια, είχαν τις αναμενόμενες οικονομικές επιπτώσεις. Το ρούβλι υποχώρησε έως και 1,6% έναντι του δολαρίου, ενώ ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής της Ρωσίας και σύμμαχος του Πούτιν, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, χαρακτήρισε τα σχόλια του Δημοκρατικού προέδρου των ΗΠΑ «υστερίες» που «προσβάλλουν τους πολίτες της χώρας μας».

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει σε προηγούμενους γύρους κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης του Πούτιν και συνεργάτες του για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, επιθέσεις σε πολιτικούς αντιπάλους του Ρώσου προέδρου και για την προσάρτηση της Κριμαίας και, σύμφωνα με το CNN, η Ουάσιγκτον μπορεί να προσθέσει στη λίστα αυτή κι άλλους συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή