Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οργή στην κοινωνία της Τουρκίας για τις γυναικοκτονίες

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για τα φαινόμενα βίας κατά των γυναικών και την αδυναμία της κυβέρνησης και των αρχών να επιληφθούν του θέματος.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σταματήστε τις δολοφονίες γυναικών» ή «Μην κοιτάζετε αυτές τις βιαιοπραγίες, κάντε κάτι», οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την συνοικία Καντικόι, στην ασιατική πλευρά της πόλης, εξιστορώντας ιστορίες δολοφονημένων γυναικών, με κύριο παράδειγμα την Εμινέ Μπουλούτ.

Η 38χρονη Εμινέ δολοφονήθηκε τον Αύγουστο από τον πρώην σύζυγό της, μετά από τσακωμό που είχαν οι δυο τους σε κεντρική καφετέρια στο Κιρικάλε, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της 10χρονης κόρης τους και περαστικών.

Μάλιστα, υπάρχει και βίντεο με τις τελευταίες στιγμές της άτυχης γυναίκας, η οποία κρατά τον τραυματισμένο λαιμό της και ουρλιάζει «Δεν θέλω να πεθάνω».

«Ολοένα και περισσότερες γυναίκες δολοφονούνται και καμία εξ αυτών δεν θέλει να πεθάνει» σημείωσε. Συνολικά, 284 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία τους οκτώ πρώτους μήνες του 2019, εκ των οποίων οι 40 μονάχα τον Αύγουστο, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών «Πρέπει να σταματήσουμε τη γυναικοκτονία».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή