Όργιο λαθρεμπορίου φιαλών υγραερίου σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών εγκυμονεί το φαινόμενο του λαθρεμπορίου με διακίνηση παράνομων φιαλών υγραερίου που έχει ανθίσει τον τελευταίο καιρό σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Στην υπόθεση αυτή, η οποία αποτελεί «αγκάθι» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, φέρεται να εμπλέκονται εταιρίες των δύο νομών, με τα πρώτα πρόστιμα να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Πρόκειται για φιάλες υγραερίου, οι οποίες γεμίζονται ξανά παράνομα, ενώ χρησιμοποιούνται πλαστοί συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας.

Οι παράνομες φιάλες αποτελούν «ωρολογιακές βόμβες», καθώς ο κίνδυνος εκρήξεων είναι μεγάλος, λόγω των ελάχιστων έως και ανύπαρκτων μέτρων ασφαλείας που τηρούν οι λαθρέμποροι.

Το ζήτημα είναι φλέγον, καθώς απειλεί την δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών, όχι μόνο όσων μεμονωμένα προμηθεύονται παράνομες φιάλες, αφού τέτοιες μπορούν να προμηθευτούν και επιχειρήσεις των δύο νομών, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πελατών τους.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει εντείνει τους ελέγχους της, ενώ δεν διστάζει να μοιράσει πρόστιμα στις εταιρίες που διαπιστώνει πως το κέρδος από την δραστηριότητα αυτή είναι πιο σημαντικό από την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, σε δηλώσεις του στο trikalanews.gr, τόνισε πως «η Περιφέρεια καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή