Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΡΓΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑΣ … !

Από το 2014 τα πολιτικά πράγματα της χώρας έδειχναν ότι έρχεται μια μεγάλη αλλαγή, που θα σημάδευε οριστικά την επέλαση της Αριστεράς. Για πρώτη φορά, μετά την δεκαετία του 1950, ένα κόμμα, με αριστερό πρόσημο, θα ανέβαινε στην εξουσία, για να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας. Ο Λαός στέναξε κάτω από την … μπότα των Μνημονίων και οι Αντιμνημονιακές πολιτικές είχαν μεγάλη πέραση στην φτωχοποιημένη κοινωνία.
 
Τον Ιανουάριο του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας ανέτειλαν στον ουρανό της εξουσίας, συμπαρασύροντας μεγάλες μάζες, ίσως και ανόμοιες, του Λαού. Χωρίς κοινωνικά ερείσματα υποσχέθηκαν να αλλάξουν τον δύσκολο οικονομικό δρόμο με ένα αφήγημα, με όνειρα και με ελπίδες. Κέρδισαν δύο απανωτές εκλογές και ένα … παράδοξο δημοψήφισμα μέσα σε ένα έτος.
 
Τέσσερα και μισό χρόνια μετά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού στηρίχθηκαν, κατά παράδοξο τρόπο από ένα Δεξιό κόμμα, τους ΑΝΕΛ, το οποίο τελικά ξεφορτώθηκαν, μ’ ένα πραγματικό … άδειασμα, έζησαν δύο πολύ άσχημες καταστάσεις χάνοντας, στις 26-5-2019 με 9,5 μονάδες στις Ευρωεκλογές από τη Ν.Δ. και στις 2-6-2019, χάνοντας κατά κράτος σε Δήμους και σε 12 περιφέρειες της χώρας. Όλη η Ελλάδα έγινε γαλάζια πλην της Κρήτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μεγάλος νικητής.
 
Αναγκάσθηκε ο Τσίπρας να παραδεχθεί την απρόσμενη ήττα και υποσχέθηκε πως θα πήγαινε στις 3-6-2019 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να ζητήσει πρόωρες εκλογές, τις οποίες ούτε ήθελε να ακούσει, πριν το τραγικό αποτέλεσμα της κάλπης. Δεν το έκανε, όμως και για μία ακόμη φορά ο Πρωθυπουργός είπε ψέμματα. Έτσι μετέθεσε την ημερομηνία για τις 10-6-2019, ημέρα Δευτέρα, ώστε να γίνουν οι Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου 2019.
 
Η μετάθεση της ημερομηνίας προκήρυξης των εκλογών έγινε για δύο λόγους. Πρώτον για να κερδίσει λίγο χρόνο ανασύνταξης και δεύτερον για να τακτοποιήσει και να κλείσει πολλά ανοιχτά θέματα.
 
Έτσι την τελευταία εβδομάδα ξεκίνησε ένα Όργιο Ρουσφετολογίας, που ξεπερνούσε κάθε φαυλότητα και ηθική. Μας γύρισε πίσω πολλές δεκαετίες. Αυτοί που το 2015 μιλούσαν για αξιοκρατία, διαφάνεια και αξιοπρέπεια έπεσαν στον φαύλο κύκλο της Διαφθοράς και των Προεκλογικών παροχών.
 
Η πρώην σύζυγος του προέδρου της Βουλής, κόρες, ανιψιές, φίλες και παρατρεχάμενοι των Συριζαίων στριμώχνονται στην είσοδο της Βουλής, για μετάταξη. 33 περιπτώσεις είχαν ολοκληρωθεί, 31 πάγωσαν και 12 εκκρεμούσαν.
 
Η μορφή χιονοστιβάδας, που έλαβαν οι αντιδράσεις όλης της Αντιπολίτευσης, για το μπαράζ των μετατάξεων στο προνομιακό εργασιακό περιβάλλον της Βουλής, οδήγησε την Κυβέρνηση σε αναδίπλωση.
 
Για τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, που είναι ο χειρότερος στην περίοδο της μεταπολίτευσης, «δεν υποκρύπτεται καμία διάθεση διορισμού ή Συριζαϊκό τσουνάμι» και δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να απολογηθεί.
 
Κυνική ήταν η Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αντιπρόεδρος της Βουλής, που μίλησε για «καλές διασυνδέσεις» και γνωριμίες. 
Τελικά είναι η μόνη, που δήλωσε, πως δεν θα είναι υποψήφια Βουλευτής, αφού, φυσικά, φρόντισε να … ηλιαστούν καλά οι λαθρομετανάστες στο … Σύνταγμα και αφού, αρχικά, ζήτησε συγγνώμην μόνον από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο θεσμικός ξεπεσμός και ο κυνισμός των Συριζαίων, για την τακτοποίηση θυγατέρων, πρώην συζύγων και κολλητών στην Βουλή, ήταν πρωτοφανής.
 
Διόριζαν τους συγγενείς. Συνελήφθησαν με την … γίδα … στην πλάτη και τράπηκαν σε φυγή.
 
Μόνον τρεις λέξεις τους ταιριάζουν: Ξεπεσμός, Ρεζιλίκι και Ντροπή. Όχι γιατί αυτά δεν τα έκαναν και οι προηγούμενοι, αλλά γιατί αυτοί ήρθαν στην εξουσία για να μην κάνουν αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι.
 
Η όλη ιστορία της Ρουσφετολογίας έβλαψε σοβαρά τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση. Τέτοιο φαινόμενο είχαμε και στα Τρίκαλα, αφού ο πρώην Διοικητής του Γ.Ν.Τρικάλων, μέσα σε μία εβδομάδα πήρε δύο ΦΕΚ προκειμένου να γίνει δεκτή η παραίτησή του στις 30-5-2019 και να γίνει ο διορισμός του στο Λαϊκό νοσοκομείο Αθηνών στις 31-5-2019.
 
Για να γίνει ένας διορισμός στο Δημόσιο χρειάζονται … μήνες, ίσως και χρόνια …! Όλα έγιναν εν ριπή οφθαλμού. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ …! Που δίνει … ψωμί στα «παιδιά του» και δεν σέβεται τίποτε.
 
Τώρα ο Τσίπρας, κατηφής και πανικόβλητος, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα και από την … 13η … σύνταξη ψίχουλα κάνει διάγγελμα απελπισίας. Κινδυνολογεί. Εκβιάζει και απειλεί. Προειδοποιεί για νέα … μνημόνια και δαιμονοποιεί τους μέχρι προ ολίγου πιστούς συμμάχους του στις Βρυξέλλες, στους οποίους έκανε όλα τα χατήρια μέχρι χθες.
 
Είναι πολύ αργά. Έρχεται στις 7 Ιουλίου μεγάλο πολιτικό … τσουνάμι. Η κάλπη θα τον τιμωρήσει. Η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά με διψήφιο αριθμό και με αυτοδυναμία. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι, ενδεχομένως, κάτω και από 20%.
 
Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη …!
 
Ας … πρόσεχαν.
 
Γιατί τα λάθη στην πολιτική πληρώνονται ακριβά …!
 
 
Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D., Πολιτευτής Τρικάλων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή