Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ορκίστηκαν οι 300 νέοι βουλευτές (φωτο-βιντεο)

Τα κλικ της ορκωμοσίας των Τρικαλινών βουλευτών

Ορκίστηκε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή που προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Αύριο ωστόσο, μετά την εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Σημειώνεται ότι κατά τις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το σχετικό “κατώφλι” του 3%. Η ΝΔ με 40,79% που εξέλεξε 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.

Η Βουλή της μίας ημέρας ορκίστηκε κανονικά, ενώ αύριο -μετά και την εκλογή προέδρου του Σώματος- θα παραιτηθεί, προκειμένου να προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τρικαλινοί βουλευτές που ορκίστηκαν σήμερα είναι ο Κώστας Σκρέκας (ΝΔ), η Μαρίνα Κοντοτόλη (ΣΥΡΙΖΑ), ο Γιώργος Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ) και ο  Αχιλλέας Κανταρτζής (ΚΚΕ).

Δείτε την ορκωμοσία:

 

Δείτε φωτογραφίες

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή