Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όσο ο κόσμος φτωχαίνει, το πάρτυ των λίγων συνεχίζεται     

Ακόμα ένα θλιβερό ρεκόρ σημείωσε ο πληθωρισμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα έφτασε το τρομαχτικό 12% για το μήνα Ιούνιο, από το ήδη υψηλότατο 10,5% του Μαΐου, σημειώνοντας τριπλάσια αύξηση σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, στα χαμηλά εισοδήματα, ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλότερος φτάνοντας το 25%, εξανεμίζοντας ουσιαστικά τα εισοδήματα των νοικοκυριών που δε φτάνουν ούτε μέχρι τα μέσα του μήνα.

Την ίδια ώρα όμως που το ένα ρεκόρ σπάει το άλλο, η κυβέρνηση συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, εξαγγέλλοντας γελοία μέτρα επιδότησης των υπερκερδών των πάσης φύσεως κερδοσκόπων, καθώς ρεκόρ έσπασαν εκ μέρους της «Μητσοτάκης Α.Ε.», που έφτασαν τα 7,5 δις, και οι απευθείας αναθέσεις και οι κλειστοί διαγωνισμοί, που κρύβονται πίσω από τον μανδύα των πολιτικών που ασκήθηκαν εν μέσω πανδημίας, όπως καταδεικνύει δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν πως η μεγάλη λεηλασία συνεχίζεται, τη στιγμή που η κοινωνία και η οικονομία χειμάζονται και ότι η Μητσοτάκης Α.Ε. το έχει -κατά το κοινώς λεγόμενο- «τερματίσει» στην ασυδοσία και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Αυτοί δηλαδή που καθημερινά παριστάνουν τους αντικρατιστές, είναι οι ίδιοι που θρέφουν γενναιόδωρα διαρκώς τα παράσιτα της ντόπιας και ξένης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας.

Η ανατροπή αυτών των φαύλων πρακτικών δεν περνάει μέσα από διαχειριστικού και «διακοσμητικού» τύπου αλλαγές, αλλά μόνο μέσα από την ανατροπή της ίδιας της δομής και της λειτουργίας της χρεοδουλοπαροικίας, μέσα από την πραγματική ρήξη με την ολιγαρχία.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή