Όταν η πολιτεία προνοεί και ο δήμος αδιαφορεί

Το δημοτικό σχολείο Πιαλείας από της 24-6-2019 τυγχάνει δικαιούχος προγράμματος Εξοπλισμού σχολικών βιβλιοθηκών (προμήθειας ηλεκτρονικών υπολογιστών) για τη στελέχωση της βιβλιοθήκης του.

Ειδικότερα και σύμφωνα  με την ΑΔΑ ΨΠΧΥ4653ΠΣ-ΝΒΡ αναρτητέα στο διαύγεια  έτρεξε το πρόγραμμα με τίτλο «Δράση εξοπλισμού των δημοτικών  σχολείων  ενταγμένα στο σύστημα δικτύου σχολικών βιβλιοθηκών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» ένα πρόγραμμα  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέσα από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων (Π.Δ.Ε,) 2019 που στόχο είχε σχολεία, που θα καταθέσουν προτάσεις να επιχορηγηθούν με το ποσό των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ προκειμένου να εξοπλήσουν  και να εξιχρονήσουν τις  βιβλιοθήκες τους, έτσι  πάρα πολλά σχολεία  κατέθεσαν προτάσεις.  Από το νομό Τρικάλων επιλέχθηκαν για τα Τρίκαλα  17  σχολεία, για την Καλαμπάκα 2 σχολεία και από το Δήμο μας μόνο η Πιαλεία. Χάρη, στη φιλότιμη προσπάθεια  του εκπαιδευτικού προσωπικού εντάχθηκε στο πρόγραμμα εδώ και ενάμιση  χρόνο. Τα χρήματα είναι εγκεκριμένα αλλά δεν  απορροφούνται γιατί αδιαφορεί η σχολική επιτροπή του δήμου Πύλης.

Οφείλει να κάνει απορρόφηση και να αποδώσει το ποσό στο σχολείο για να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος  . Αξίζει να σημειωθεί  ότι αν η σχολική επιτροπή δούλευε πάνω σε εκείνο το πρόγραμμα και ενημέρωνε και τα άλλα τα σχολεία του δήμου μας θα  εντάσσονταν και εκείνα στο πρόγραμμα .

Επί του προκειμένου αν αργήσουμε λίγο ακόμα τα χρήματα θα χαθούν και το πρόγραμμα θα πάει στράφι .Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι τη σχολική επιτροπή του δήμου μας τη στελεχώνουν και εκπαιδευτικοί , που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να έχουν ένα ιδιαίτερο ζήλο αλλά μάλλον από ότι φαίνεται κάνουν αγγαρεία στα πόστα τα οποία υπηρετούν. Η παιδεία αποτελεί  πάρεργο για αυτούς.

Με τιμή

Περικλής Μητρονάτσιος

Δημοτικός Σύμβουλος «Πύλη Αξιών»©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή