Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Όταν η ψηφιακή διακυβέρνηση γυρνά έναν αιώνα πίσω!

Φωτοτυπίες, μπαλάκι από υποταμείο σε υποταμείο, ασφαλισμένοι και εργαζόμενοι σε απελπισία

Η περιβόητη ενοποίηση των Ταμείων σταματάει ακριβώς μπροστά σε αυτή την πόρτα. Το ίδιο και η περιβόητη ψηφιακή διακυβέρνηση που περιορίστηκε στα «εύκολα» αφού τα ασφαλιστικά ταμεία χάρη σε μια σειρά από παραλείψεις δεν κατάφεραν να την εφαρμόσουν ούτε στο ελάχιστο.

Σε βαθμό που, όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, για μια απλή συναλλαγή χρειάζεται ακόμη η περιβόητη φωτοτυπία της ταυτότητας, την ώρα που έχουμε πιστοποιήσει μέχρι και πώς πίνουμε τον καφέ μας στον κρατικό κυβερνοχώρο!

Η ταμπέλα έμεινε βέβαια από τα χρόνια που βρισκόταν εκεί το ταμείο των εμπόρων και που σήμερα συγχωνεύτηκε όπως υποτίθεται και πολλά ακόμη μαζί με αυτό στον ΕΦΚΑ. Οι εντάσεις με τους συναλλασσόμενους πολίτες καθημερινές…Από τη μία οι εργαζόμενοι που αναγκάζονται να δουλεύουν υπό το πρίσμα χαοτικών διατάξεων χωρίς σαφείς γραμμές και οδηγίες, από την άλλη οι πολίτες που βαίνουν στο μητρώο προσπαθώντας να εξυπηρετηθούν ανά περίπτωση.

Ένα αίτημα μπορεί να περάσει ακόμη και από τρεις πόλεις (ως έγγραφο!) για να μπορέσει να ικανοποιηθεί εάν και εφόσον βέβαια πέσει στα σωστά χέρια, και στον σωστό αρμόδιο.

Το ζήτημα της μετάβασης σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό φορέα, εκσυγχρονισμένο και με δυνατότητα να ανταποκριθεί πραγματικά στον ρόλο του είναι σοβαρό και όσο δεν ασχολείται κανένα υπουργείο αποκλειστικά με αυτό, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα για τους ασφαλισμένους μιας και εκεί βρίσκεται ο ολόκληρος ο εργασιακός τους βίος.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή