Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 (παρ.4) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
 
Άρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος (ακροτελεύτια διάταξη): "Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".
 
Ποιος φανταζόταν ότι οι Έλληνες θα κατέβαιναν στους δρόμους και στις  πλατείες κι ότι θα διοργάνωναν εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλο το έτος 2018 για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Κι όμως. Η άρνηση της κυβέρνησης να πράξει σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ βούληση του Ελληνικού λαού και η χρήση βίας (δυνάμεις καταστολής) με σκοπό τη διάλυση των ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ εκδηλώσεων προάσπισης των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού αποτέλεσε την αφορμή για την ενεργοποίηση του άρθρου 120, παρ.4 του Συντάγματος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, αφού η κυβέρνηση της Ελλάδας πράττει ΕΝΑΝΤΙΑ στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και υπογράφει την «συμφωνία» των Πρεσπών με όρους που θα δικαιολογούνταν ΜΟΝΟΝ μετά από καθολική ήττα σε πόλεμο. Οι Έλληνες λοιπόν αντιδρούν με ΟΛΑ τα μέσα:
 
• Μαθήτριες και μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ με βήμα σημειωτόν μπροστά στην εξέδρα των επισήμων. 
 
• Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής μερικές ημέρες μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών κήρυξε ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ τις κυβερνητικές βουλευτίνες Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και Αφροδίτη Σταμπουλή διότι δεν έπραξαν αυτό που έπρεπε για να μην υπογραφεί η «συμφωνία» των Πρεσπών, που οδηγεί την Ελλάδα σε διαμελισμό.
 
• Ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος παρακολούθησε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2018 από μια άκρη μαζί με τον κόσμο και αρνήθηκε να ανέβει στην εξέδρα των επισήμων στην οποία βρισκόταν η Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου.
 
• Ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης αρνήθηκε να συναντήσει την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης κα Νοτοπούλου καθώς όπως είπε: «όταν η κυβέρνησή σας αντιληφθεί πως η Μακεδονία είναι Ελληνική κι ότι η Δράμα δεν είναι αποικία, τότε ελάτε να με συναντήσετε»!
 
• Αμέσως μετά την υπογραφή της «συμφωνίας» των Πρεσπών η Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων της Αυστραλίας και η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά κήρυξαν ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, διότι δεν αντιστάθηκε ως θεματοφύλακας του πολιτεύματος στην παράδοση της Μακεδονίας.
 
• Τον Σεπτέμβριο του 2018 η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ κήρυξε ανεπιθύμητο τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα για την προδοτική «συμφωνία» των Πρεσπών.
 
• Την επιστροφή του κλειδιού της πόλης των Σερρών ζήτησαν 8 δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018, με το σκεπτικό ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν προστατεύει την Μακεδονία από την παραχώρηση του ονόματός της.
 
• Σε 45 πόλεις της Ελλάδας μοιράσθηκαν 200.000 ενημερωτικά έντυπα των Παμμακεδονικών Υφηλίου κατά τη διάρκεια των παρελάσεων σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της «συμφωνίας» των Πρεσπών σε περίπτωση που ισχύσει. Τη διανομή πραγματοποίησαν εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.
 
• Άριστα αντανακλαστικά έδειξε η διοίκηση του Αγίου Όρους η οποία σε ανακοίνωσή της χαρακτήρισε ως ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ τη «συμφωνία» των Πρεσπών, λίγες ημέρες μετά την υπογραφή της.
 
• Σε όλες τις παρελάσεις στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 2018 οι φιλαρμονικές παιάνισαν το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ.
 
• Κατά τον μήνα Ιούλιο που θεωρητικά είναι πολύ ζεστός μήνας, πραγματοποιήθηκαν περίπου 70 συλλαλητήρια σε επαρχιακές πόλεις της Μακεδονίας και της λοιπής Ελλάδας.
 
• Καθοριστική παρέμβαση πραγματοποίησαν οι Μακεδόνες σε συνέδριο νομικών που πραγματοποίησε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μαζί με αυτούς των Αθηνών στο ξενοδοχείο MAKEDONIAPALACE στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την προώθηση της «συμφωνίας» και την πειθώ της ολομέλειας των νομικών για την αναγκαιότητα της υλοποίησης αυτής της «συμφωνίας».
 
• Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 όταν μαζεύτηκαν χιλιάδες Μακεδόνες για να υποδεχθούν τον Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Δυστυχώς η ρίψη χημικών εκ μέρους της Αστυνομίας ήταν προμελετημένη.
 
• 7000 Μακεδόνες συγκεντρώθηκαν στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων που έγινε στην Αμφίπολη την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, όπου το σύνθημα ήταν ότι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.
 
• Τον Οκτώβριο του 2018 ο Οδοντιατρικός Σύλλογος της Θεσσαλονίκης εξέδωσε αιχμηρότατη ανακοίνωση ενάντια στη «συμφωνία» των Πρεσπών.
 
• Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα εξέδωσαν ψηφίσματα με τα οποία αντιτίθενται στην υπογραφείσα «συμφωνία» των Πρεσπών. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν πλείστες οργανώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.
 
• Στις 28 Ιουνίου 2018 κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου. Η εκδίκαση θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, όπου αναμένεται να ακυρωθεί η «συμφωνία» που παραχαράσσει την Ιστορία και παραδίδει τα εδάφη της Μακεδονίας.
 
Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων στην απαράδεκτη «συμφωνία» που υπεγράφη στις Πρέσπες. Διότι ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!
 
Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή