Όχι στους αναγκαστικούς γάμους παιδιών

Την απαγόρευση των αναγκαστικών γάμων των παιδιών ζήτησε ο Πρόεδρος του Κόμματος «Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος» Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαριάς «οι αναγκαστικοί γάμοι πολλαπλασιάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως στην ΕΕ κι αυτό συμβαίνει διότι πλέον με τη μαζική μετανάστευση πληθυσμών εδώ στην ΕΕ υπάρχουν πληθυσμοί που με συγκεκριμένες πολιτισμικές καταβολές αλλά βεβαίως και με θρησκευτικές ρίζες και αναφορές στο ίδιο το ισλάμ, επιβάλλουν πλέον τους αναγκαστικούς γάμους, μια κατάσταση που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια κατάσταση που παραβιάζει τα δικαιώματα των παιδιών και πρέπει να απαγορευτεί αυτή η διαδικασία πάραυτα» και πρόσθεσε «Φυσικά παραβιάζεται και η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η Σύμβαση του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών».

Ο κ. Μαριάς τόνισε πως «Οφείλουμε λοιπόν να έχουμε μια νομοθεσία στην ΕΕ για να απαγορεύονται οι καταναγκαστικοί πλέον γάμοι, αναγκαστικοί λέγονται αλλά καταναγκαστικοί είναι στην πράξη, διότι επιβάλλονται και φυσικά να επενδυθούν χρήματα στις χώρες που ακολουθούν αυτό το φαινόμενο προκειμένου να υπάρξει μια στήριξη σε επίπεδο πολιτισμικό και κυρίως να περάσουμε τις απόψεις που πρέπει να ισχύσουν».

https://youtu.be/0bjA5j2bGUs
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή