Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Οξυμένα τα πνεύματα στη Θεσσαλονίκη με συλλήψεις και επεισόδια

    Ένταση και παροξυσμός προκλήθηκαν και επικράτησαν εχθές το βράδυ στη Θεσσαλονίκη καθώς ζημιές σε καταστήματα, πεζοδρόμια, κάδους απορριμμάτων και σταθμευμένα αυτοκίνητα είναι μερικά από τα πολλά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.
 
   Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν 7 άντρες και μία γυναίκα για κατοχή ναρκωτικών από τους 28 συνολικά προσαχθέντες.
 
   Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, για ζημιές, για πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση με την οποία οδηγούνται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
   Επιπλέον, επεισόδια προκλήθηκαν στην πορεία των διαδηλωτών από το δημαρχιακό μέγαρο μέχρι και το Βελλίδειο όπου λάμβαναν χώρα τα εγκαίνια της ΔΕΘ με σπασμένες τζαμαρίες και συμπλοκές μεταξύ ομάδων που διαμαρτύρονταν για το ‘’μακεδονικό’’ και αστυνομικούς όπου και έγινε χρήση χημικών και χειρομβοβίδες κρότου λάμψης.
 
   Επίσης, σπασμένα πεζοδρόμια και μάρμαρα, καμμένοι κάδοι απορριμάτων και οδοφράγματα από κουκουλοφόρους ήταν μερικά από τα πράγματα που συνέθεταν την εικόνα του τοπίου. Ζημιές επίσης έγιναν σε 5 καταστήματα της λεωφόρου Νίκης και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
 
   Οι εντάσεις ήταν κλιμακούμενης έντασης και κράτησαν περίπου 3 ώρες ενώ τραυματίστηκαν 15 αστυνομικοί που χρειάστηκαν άμεση ιατρική βοήθεια. Μόλις σταθεροποιήθηκε η κατάσταση το βράδυ δόθηκαν στην κυκλοφορία και πάλι οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης ενώ συνεργεία του δήμου βγήκαν για καθαρισμό και αποκατάσταση των ζημιών.
 
   Τα συναισθήματα και τα πάθη του κόσμου που δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση είναι έντονα και με την βίαιη εκδήλωσή τους φαίνεται ότι είναι ανάγκη να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή