Ουσιαστικές ανακοινώσεις στο πρώτο συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων

Το πρώτο συνέδριο της Ένωσης Καραγκούνηδων Ν. Τρικάλων ξεκίνησε τις εργασίες του το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021. Στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων το διήμερο συνέδριο έχει ως θέμα «Αγώνες και επιτεύγματα των Καραγκούνηδων στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα».

Η διοργάνωση συμπίπτει με την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων, Εφη Λεβέντη, τόνισε, όχι μόνο τη σημασία του συνεδρίου για τη συμβολή των Καραγκούνηδων στους αγώνες του Εθνους, αλλά και στην ουσία των ανακοινώσεων για τη ζωή στον κάμπο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής 2021 του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, επεσήμανε τη σημασία της ανάδειξης των πτυχών της προσφοράς των Καραγκούνηδων, ενώ και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ντίνος Μπάρδας τόνισε τον ρόλο τους στην τρικαλινή κοινωνία.
Ο χαιρετισμός του προέδρου της Ένωσης κ. Αντώνη Παπαμιχαήλ εστίασε στην ανάγκη της προβολής της ζωής των Καρακούνηδων, αναφερόμενος και στους στόχους που έθεσε η Ένωση από την ίδρυσή της.
Ακολούθησαν οι ανακοινώνεις από τους σύνεδρους κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, ενώ εξαιρετικά σημαντική η παρουσία ένστολων μελών της Ένωσης με τις όμορφες γυναικείες καραγκούνικες στολές να ξεχωρίζουν.

Παρέστησαν επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, ο δημοτικός σύμβουλος Θ. Χαχάμης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Αντ. Τζερεμές, ο αστυνομικός διευθυντής Τρικάλων κ. Στ. Νίντος, εκπρόσωποι φορέων από βλάχικες και σαρακατσάνικες οργανώσεις και τρικαλινοί/ες με καραγκούνικη καταγωγή.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Τρικκαίων και η Επιτροπή 2021 του Δήμου Τρικκαίων, η Περιφέρεια Θεσσαλία – ΠΕ Τρικάλων, ενώ στηρίζουν ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων, το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

Δήμος Τρικκαίων©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή