Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ούτε «μισή» μόνιμη θέση μέσω ΑΣΕΠ στα Τρίκαλα!

Η ανεργία και η εργασιακή επισφάλεια καλπάζει στον νομό Τρικάλων με τους ανέργους να στρέφουν το ενδιαφέρον τους σε προκηρύξεις θέσεων σε δημόσιους φορείς.

Δυστυχώς όμως, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr και σε αυτόν τον τομέα, οι πιθανότητες να μπορέσουν να καταφέρουν να βρούνε μια θέση εργασίας είναι σχεδόν μηδαμινές, τουλάχιστον ως προς τις μόνιμες θέσεις.

Ενδεικτικό είναι ότι για όσες προκηρύξεις τρέχουν αυτό το διάστημα και αφορούν σε τακτικό προσωπικό, σε καμία δεν προβλέπεται θέση εργασίας στον νομό Τρικάλων. Οι μόνες που τρέχουν, είναι συμβάσεις ελάχιστων μηνών. Το ίδιο ίσχυε και τον προηγούμενο χρόνο, με εξαίρεση τα υγειονομικά επαγγέλματα στα οποία όπως ήταν φυσικό δόθηκε βάρος για την κάλυψη των αναγκών της πανδημίας. Κι εκεί όμως οι θέσεις αφορούσαν σε επικουρικό προσωπικό κυρίως και όχι σε μόνιμη απασχόληση.

Αποτέλεσμα πολλοί να στρέφονται σε άλλους όμορους και μη νομούς, στοχεύοντας να  μπορέσουν να αποκτήσουν μια πιο σταθερή και οικονομικά καλύτερη θέση εργασίας.

Όπως εξηγούν όσοι ασχολούνται με τη συμπλήρωση των δικαιολογητικών για διεκδίκηση θέσης στο δημόσιο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακόμη και ανθρώπων με οικογένεια που ξενιτεύτηκαν για να μπορέσουν να εργαστούν υπό καλύτερες συνθήκες και προοπτικές.

Ελπίζοντας βέβαια πάντα, ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί τρόπος να επιστρέψουν στο νομό Τρικάλων και κοντύτερα στο σπίτι τους.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή