Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ούτε οι αγρότες θα ξεχάσουν τις ημέρες του 2016, για αυτό θα ψηφίσουν ΝΔ και Κυριάκο Μητσοτάκη»

Γράφει ο Χρίστος Λιάπης

Οι αγρότες μας δεν θα ξεχάσουν τις ημέρες του 2016, όταν η αγροτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και τα προβλεπόμενα στο 3ο, αχρείαστο, μνημόνιο εμφάνιζαν το δυναμικό αυτό κομμάτι του παραγωγικού ιστού της χώρας μας ως τους ωφελημένους και τους… κακομαθημένους του συστήματος.

Τα πράγματα όμως άλλαξαν, σημαντικά, προς το καλύτερο, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ και για την επόμενη κυβερνητική τετραετία, το Πρόγραμμα της ΝΔ για τους αγρότες, διορθώνει τους πάλαι ποτέ κοινωνικούς αυτοματισμούς στους οποίους είχε βασισθεί η τότε Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για να καταστείλει τις μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις που είχανε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2016, στις οποίες -αν και γιατρός- είχα συμμετάσχει και εγώ.

Γιατί, στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουμε σε ένα κράτος που οφείλει να λειτουργεί ως ατμομηχανή οικονομικής ανάπτυξης, σε αντίθεση με τη στρεβλή μετατροπή του σε πολιτικό οργανισμό με αποκλειστικό στόχο τη διευκόλυνση και προώθηση των κοινωνικοοικονομικών συμφερόντων διαφόρων υποσυνόλων, εις βάρους του κοινού συμφέροντος (Παππάς 2014) όπως το είχε εμπεδώσει ο κ. Τσίπρας κατά τον κυβερνητικό του βίο, συνεχίζοντας επάξια τη λαϊκίστικη παράδοση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ως ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη, προτείνει -σήμερα- νέα, ακοστολόγητα και ανεύθυνα, προγραμματικά μείγματα αύξησης των δημόσιων δαπανών και μειωμένης παραγωγικότητας, δικαιώνοντας τον ρόλο του ως κομματική μετωνυμία ενός ανδεοπαπανδεΐκής κοπής νεο-λαϊκισμού.

Από την άλλη μεριά, απέναντι και από τις δύο όχθες του ίδιου, αναπαλαιωμένου, λαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το Πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει:

  • Αύξηση του αριθμού των κατ´ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027
  • Οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες
  • Εμπορία αγροτικών προϊόντων (τυποποιημένων) δια μέσω αγροτικών συλλογικών σχημάτων, από 18% στο 27% το 2027
  • Αύξηση γεωργικών εκτάσεων για παραγωγή βιολογικών προϊόντων από το 9,1% στο 16,4% το 2027
  • Δικαιότερες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ
  • Επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο diesel στους αγρότες και για το 2023
  • Νέα αρδευτικά έργα σε όλη την επικράτεια και εκσυγχρονισμό των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) και των Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα ωφελώντας πάνω από 100.000 αγρότες

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών
Πρόεδρος ΔΣ Κ.Ε.Θ.Ε.Α.

Μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή