Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Π.Ο.Ε.Ε.Π.: Συμπαράσταση προς τον διωκόμενο Πρόεδρο του ΕΚ Πειραιά

Την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον διωκόμενο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στην Cosco Μάρκο Μπεκρή εκφράζουν μέσω ανακοίνωσής τους η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.Ε.Π. και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών και των Τυποποιημένων Τροφίμων και δηλώνουν ότι «η προσπάθεια της ντόπιας και ξένης εργοδοσίας να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες σε όλη την Ελλάδα δεν θα περάσει».

Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Cosco, ένα ακόμη μονοπώλιο που στόχο του έχει μόνο το κέρδος στέλνει στα δικαστήρια τις απεργίες των εργαζομένων για Σ.Σ.Ε., για βαρέα και ανθυγιεινά, για μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, προσπαθώντας να συγκαλύψει τις ευθύνες της για τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς όπως εκείνο που επέφερε τον θάνατο του συναδέλφου Δημήτρη Δαγκλή.

Στον κλάδο μας είμαστε συνηθισμένοι από τις πρακτικές των μονοπωλίων και των πολυεθνικών που προσπαθούν να ποινικοποιήσουν κάθε εργατικό αγώνα, ζούμε στο “πετσί” μας τις πρακτικές ποινικοποίησης των αγώνων μας που εφαρμόζει η πολυεθνική Coca Cola και από κοντά τους ντόπιες επιχειρήσεις, όπως πολύ πρόσφατα η “Οινοποιία Μαλαματίνα”, η οποία, έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση τον υπουργό Κ. Σκρέκα, προσπάθησε να ποινικοποιήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας, χρησιμοποίησε απεργοσπάστες για να σπάσει την απεργία, αλλά, τελικά, η προσφυγή στην δικαιοσύνη αποδείχτηκε “μπούμεραγκ”, εφόσον έχουμε τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για τις παράνομες πρακτικές της με τις οποίες επιχείρησε να καταργήσει το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία.

Οι συνάδελφοι στον Πειραιά δίνουν έναν έντιμο και δίκαιο αγώνα, κατά ενός ανάλγητου μονοπωλίου, διεκδικώντας τα αυτονόητα και είναι βέβαιο ότι στο τέλος ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Σε αυτό τον αγώνα σας είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή