Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Π.Σ Τρικάλων: Πρώτος αγώνας για το 2024 στην ορεινή ποδηλασία

Δύο μετάλλια για την Εύα Ντάκου στις νεάνιδες-Θετικός απολογισμός και για τα αδέρφια Σιδέρη στην κατηγορία παίδων

Πρεμιέρα για την ορεινή ποδηλασία (ΜΤΒ) στην Λάρισα. Συγκεκριμένα το περασμένο Σαββατοκύριακο 27&28 Ιανουαρίου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Π.Γ.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ διοργάνωσαν διεθνείς αγώνες ΜΤΒ καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα cyclo cross.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν  στο άλσος Μεζούρλο της Λάρισας και η διαδρομές που επιλέχτηκαν για το κάθε αγώνισμα ήταν άριστες.

Ο Π.Σ.Τρικάλων συμμετείχε στην κατηγορία νεανίδων  με την Εύα Ντάκου και στην κατηγορία παίδων με τους αδερφούς Σιδέρη (Παναγιώτη και Αλέξανδρο).

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων στους παίδες ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος με 32 συμμετοχές αθλητών  από όλη την Ελλάδα. Αν και νωρίς ακόμη για αγωνιστικές επιδόσεις, ο Αλέξανδρος Σιδέρης τερμάτισε στην 16η θέση και ο αδερφός του Παναγιώτης 17η ξεπερνώντας θετικά την μηχανική βλάβη που προέκυψε στο ποδήλατο του.

Η Εύα Ντάκου αγωνιζόμενη πρώτη χρονιά στην κατηγορία νεανίδων, Κέρδισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς αφήνοντας 40 δευτερόλεπτα πίσω στην δεύτερη θέση την περσινή πρωταθλήτρια του αγωνίσματος. Η Εύα έδειξε με το “καλημέρα” ότι θα είναι μία από τις πρωταγωνίστριες στο ΜΤΒ στην νέα της κατηγορία.

Την επόμενη ημέρα Κυριακή, διοργανώθηκε για τις μεγάλες κατηγορίες, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα cyclo cross  (ένα ανερχόμενο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας). Δυστυχώς τα κορίτσια στην κατηγορία νεανίδων δεν το τίμησαν δεόντως  καθώς είχαμε μόνο δύο συμμετοχές. Παρά τις λίγες συμμετοχές οι διοργανωτές βράβευσαν τις δύο νεάνιδες που αγωνίστηκαν, και έτσι η Εύα απέκτησε  ακόμη ένα μετάλλιο για την ομάδα μας.

Πολλά συγχαρητήρια στους προπονητές της ομάδας για την δουλειά τους. Το προπονητικό team της ομάδας για το 2024 είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαμε να φανταστούμε για την εξέλιξη των αθλητών μας:

Στην ακαδημία των μικρών ο Γιώργος Καράτζιος προσφέρει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του ετοιμάζοντας τα νέα ποδηλατικά ταλέντα να προχωρήσουν στην αγωνιστική ομάδα.

Στην αγωνιστική ομάδα ο πολύπειρος Γιώργος Ζαλαγκίτης καθοδηγεί τους νεαρούς ποδηλάτες με εξαιρετικό τρόπο στην αγωνιστική ποδηλασία.

Την εκγύμναση και ενδυνάμωση των αθλητών, έχει αναλάβει ο παλαιός πρωταθλητής στο τριπλουν  Κωσταντίνος Ζαλαγκίτης, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλασικού αθλητισμού στην χώρα μας και όχι μόνο.

Ευχαριστούμε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν  στα παιδιά της ομάδας μας.

Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν και βοηθάνε τα παιδιά τους να ακολουθήσουν αυτό το δύσκολο και επίπονο άθλημα. Με αυτό τον τρόπο βοηθάνε έμμεσα και όλη την ομάδα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της ομάδας μας, αφού μέσα από την στήριξη τους  μπορούμε και συνεχίζουμε την ανάπτυξη της ποδηλασίας στην πόλη μας.:

ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (ΚΟΙΝ.ΣΕΠ ΤΡΙΚΑΛΩΝ)
3G (Ψηφιακές Εκτυπώσεις)

FAME Lab (Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας).

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ (Συστήματα σκίασης – τέντες)
VO2MAX (Καταφύγιο Κόζιακα)

Αν θέλεις να ασχοληθείς με ένα από τα ομορφότερα αθλήματα στον κόσμο, αν σου αρέσει να γυμνάζεσαι μέσα στην φύση, αν σου αρέσει η οδήγηση σε ποδηλατικά μονοπάτια, τότε τα μόνα πράγματα που θα χρειαστείς είναι ένα κράνος, το ποδήλατό σου και όρεξη για πολλές βόλτες.

Επικοινωνία για εγγραφές και συμμετοχή στην ακαδημία ποδηλασίας:

Καράτζιος Γιώργος (6975752403)
Ζαλαγκίτης Γιώργος (6945808377)
Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306)
Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού.

Μπορείτε να μας ακολουθήσετε και να μάθετε πληροφορίες για εμάς:
Facebook: https://www.facebook.com/Podilatikos.Trikalon.cycling.club/
Instagram: https://www.instagram.com/pstrikalon/
Email: [email protected]

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην παρουσίαση της ομάδας: https://sway.office.com/tShgih5DRfJgMtYh

 

 

 

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή