Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πάει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ακαδημαϊκό άσυλο

Προς τη Βουλή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, πηγαίνει το διυπουργικό νομοσχέδιο, με την διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τη Δευτέρα, με στόχο να έχει συζητηθεί και ψηφιστεί την Ολομέλεια, το πολύ μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται και η επίμαχη διάταξη για το ακαδημαϊκό άσυλο, η οποία και θα αντικαταστήσει την ισχύοντα από τον «νόμο Γαβρόγλου» (ν.4485/2017), η οποία αναφέρει:

«Ακαδημαϊκές ελευθερίες – Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος

  1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας.
  2. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.
  3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι αρμόδιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων».

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και διατάξεις σχετικά με την κυβερνησιμότητα των δήμων. Διαβάστε περισσότερα στο Έθνος.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή