Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ και ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ, διοργάνωσε τον 10ο πανελλήνιο ταυτόχρονο θηλασμό σε πάνω από 55 πόλεις.

Το παρόν για 3η συνεχόμενη χρονιά έδωσε και η εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Τρικάλων. Μητέρες μαζί με τις οικογένειές τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα, για τον δημόσιο θηλασμό, πως όχι μόνο δεν είναι ταμπού αλλά κάτι απόλυτα φυσιολογικό!
Φέτος δεν υπήρχε συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά ο εορτασμός 10 χρόνων προσπάθειας,στήριξης, ενημέρωσης,ανιδιοτελής προσφοράς, από μαμά σε μαμά ώστε να καταφέρουν το αυτονόητο. Ποιό είναι αυτό; Να θηλάσουν όσο και όπου επιθυμούν! Η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός ήταν και θα είναι πάντα ο κύριος στόχος και λόγος στο γιατί να γίνεται ο ταυτόχρονος θηλασμός.

Οι στόχοι επιτεύχθηκαν καθώς στον αύλειο χώρο του Κέντρου Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνης, η “καρδία” του μητρικού θηλασμού χτύπησε. 28 υπέροχες μανούλες θήλασαν την ώρα της καταμέτρησης και ενώθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες μητέρες σε κάθε γωνία της Ελλάδας αλλά και σε αρκετά μέρη του εξωτερικού.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο αλλά και η τοπική ομάδα θα συνεχίσουν τις δράσεις τους δίνοντας ραντεβού του χρόνου.

Ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες και τους χορηγούς για την υλοποίηση της διοργάνωσης,

Οι διαχειρίστριες: Ζαραμπούκα Αλεξάνδρα – Ρίκου Ευαγγελία

Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Τρικάλων
https://www.facebook.com/Τρίκαλαεθελοντική-ομάδα-υποστηρίξης-μητρικού-θηλασμού-και-μητρότητας-820094695012901

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή