Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: «Χαιρετίζουμε τις αγωνίστριες της ζωής»

Το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα θέλησαν να δώσουν τα συνταξιουχικά σωματεία νομού Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους «σήμερα 8 Μάρτη 2024, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, χαιρετίζουμε τις αγωνίστριες της ζωής που βιώνουν την εκμετάλλευση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και κάθε μορφή βίας. Είμαστε δίπλα στις γυναίκες της βιοπάλης, τις εργαζόμενες, τις αγρότισσες,  τις φοιτήτριες, τις μητέρες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες».

«Στην εποχή μας παρά την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας το επίπεδο ζωής συνολικά του εργαζόμενου λαού και ιδιαίτερα των γυναικών χειροτερεύει. Η ανεργία γίνεται όλο και μεγαλύτερη, οι μισθοί και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για το μισό του μήνα, ο αναπαραγωγικός ρόλος της γυναίκας μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Οι νέες μητέρες αδυνατούν να ικανοποιήσουν ανάγκες για κατοικία, παιδικούς σταθμούς αλλά και κάθε άλλο μέτρο ανακούφισης που έχει σχέση με τη μητρότητα. Οι αστικές κυβερνήσεις όχι μόνο αδιαφορούν αλλά έχουν βάλει στο στόχαστρο τη γυναίκα και την οικογένεια», τόνισαν τα σωματεία και πρόσθεσαν καταλήγωντας ότι:

 «Ο αγώνας των γυναικών για ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη περνά μέσα από συλλογικούς και μαζικούς αγώνες για την κατάργηση του εκμεταλλευτικού συστήματος που σήμερα κυριαρχεί στα περισσότερα κράτη του κόσμου. Είμαστε αλληλέγγυοι στις γυναίκες όλου του πλανήτη που δοκιμάζονται από του ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Ιδιαίτερα είμαστε δίπλα στη γυναίκα, στη μάνα  της Παλαιστίνης που σήμερα βιώνει τη γενοκτονία από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ. Είμαστε μαζί στον αγώνα για δικαίωση των χαροκαμένων μανάδων του εγκλήματος των Τεμπών».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή