Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Χρόνια πολλά στους παραμυθάδες εύχεται το βιβλιοπωλείο Παπαγιάννη

Χωρίς φαντασία δεν παλεύεται η ζωή

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν πολλά πολλά χρόνια, συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 1805, σε μια μικρή πόλη της Δανίας, την Οντένσε, γεννιέται ο Χανς, γιός ενός φτωχού τσαγκάρη και μιας πλύστρας, που επρόκειτο να γίνει ένας από τους γνωστότερους παραμυθάδες σε όλον τον κόσμο!

Έχοντας στο νου ότι οι ιστορίες του «έχουν ταξιδέψει» χιλιάδες αναγνώστες μικρούς και μεγάλους, η ημέρα αυτή καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, σαν φόρο τιμής στον άνθρωπο-έμπνευση για όλους τους βιβλιοφάγους!

Ειδικότερα, την ημέρα «κατοχύρωσε» το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY) το 1966, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να επιστήσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.

Ως συνέπεια των παραπάνω, η Δήμητρα και το βιβλιοπωλείο «Παπαγιάννη», ένα κατάστημα ορόσημο για τα Τρίκαλα, θέλει να υπενθυμίσει στους πιστούς, και όχι μόνο, αναγνώστες του ότι αυτή η μέρα είναι αφιερωμένη στον κόσμο της φαντασίας, κάτι που τα μικρά παιδάκια ίσως να γνωρίζουν καλύτερα. Χρόνια πολλά, στα παιδιά που με την φαντασία τους μας ταξιδεύουν όπως και τα βιβλία. Στους παραμυθάδες τούτου του κόσμου που στ’ αλήθεια είναι πολλοί. Ευχόμαστε να μας χαρίζουν πάντα ώρες ξεγνοιασιάς, περιπέτειας, χαράς, απόλαυσης, γνώσεων, κάθαρσης και σκέψης!

Xρόνια σου πολλά παιδικό βιβλίο! Χρόνια πολλά στους εικονογράφους και τους συγγραφείς του κόσμου!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή