«Παγωμένη» η κίνηση στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων

Αρκετοί πάνε με τις «μεγάλες ώρες» για να βρούνε πιο οικονομικά προϊόντα

Η οικονομική κατάσταση σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών σε όλα τα είδη, φαίνεται ότι επηρεάζει σημαντικά τους Τρικαλινούς καταναλωτές που πλέον «κόβουν» ακόμη και από τα βασικά είδη διατροφής.

Όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr στη Δευτεριάτικη λαϊκή αγορά της πόλης, οι πάγκοι ακόμη και αργά το μεσημέρι έμεναν γεμάτοι στην πλειοψηφία τους με τους καταναλωτές να μιλούν μόνο για τιμές και να περιορίζονται μόνο στα απολύτως απαραίτητα.

Η σημερινή Δευτέρα, ήταν πραγματικά ενδεικτική μιας και όσο μπαίνουμε στον βαρύτερο χειμώνα τα έξοδα αυξάνονται και οι δυνατότητες όλο και μειώνονται.

Βέβαια, η λαϊκή παραμένει η αγορά της πόλης όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί σαφώς πιο φθηνά προϊόντα. Οι παραγωγοί αλλά και οι έμποροι δε όσο περνά η ώρα είναι γνωστό ότι αρχίζουν και ρίχνουν τις τιμές. Αποτέλεσμα, αρκετοί Τρικαλινοί να σπεύδουν αργά το μεσημέρι για να κάνουν τις αγορές τους με λιγότερα χρήματα.

Ενδεικτικό δε είναι ότι παραμένουν σε πολύ φυσιολογικές τιμές προϊόντα όπως οι ελιές, αλλά και τυροκομικά μιας και μπορεί κανείς να βρει ακόμη και πάγκους ψυγεία με τυρί τοπικής παραγωγής. Και τα εποχικά φρούτα που στα μεγάλα σούπερ μάρκετ σκαρφαλώνουν ακόμη και κοντά στα δύο ευρώ ανά κιλό, στη «μεσημεριανή» λαϊκή μπορεί κανείς να τα προμηθευτεί με λιγότερο από 1 ευρώ.

Προϊόντα λοιπόν υπάρχουν μεν, αλλά με μεγαλύτερο «ψάξιμο» για καλές τιμές και με μικρότερο διαθέσιμο πορτοφόλι όσον αφορά τους συμπολίτες μας.

Trikala News
Author: Trikala News

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …