Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Πάγωσε» η Δια Βίου Μάθηση στους Δήμους του νομού Τρικάλων

Περιμένοντας ακόμη το μέλλον των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που προσέλκυσαν πλήθος ενηλίκων μαθητών

Η νέα χρονιά μπαίνει χωρίς ενεργά προγράμματα Δια Βίου μάθησης στους δήμους του νομού Τρικάλων. Βέβαια, για την κατάσταση αυτή δεν ευθύνονται οι δήμοι.

Ο δήμος Τρικκαίων για παράδειγμα, συνεχίζει φυσικά να έχει το Κέντρο Δια Βίου μάθησης, χωρίς ωστόσο μαθήματα, αφού τα προγράμματα έληξαν και αναμένεται από την κυβέρνηση να δοθούν κατευθύνσεις αλλά και να αποφασίσει ποιος φορέας και πώς θα συνεχίσει η Δια Βίου Μάθηση.

Όπως καταγράφει το Τrikalanews.gr τα εν λόγω προγράμματα προσέλκυαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων Τρικαλινών. Ενήλικες φυσικά, που μέσα από τα μαθήματα είχαν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να ικανοποιήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί, που παρακολουθούσαν μαθήματα ξένων γλωσσών, και συμμετείχαν έπειτα σε εξετάσεις πιστοποίησης χωρίς κανένα κόστος εκπαίδευσης.

Τα τελευταία χρόνια έτσι κι αλλιώς καταγράφεται υψηλό ενδιαφέρον από ενήλικες για επιπλέον εκπαίδευση σε πολλά αντικείμενα. Δίκαιο λοιπόν το αίτημα των πολιτών να αποφασιστεί άμεσα το αρμόδιο υπουργείο που θα ενεργοποιήσει ξανά τη διαδικασία προσφέροντας στους Τρικαλινούς και Τρικαλινές κάτι τόσο σημαντικό.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή