Παιδαγωγική υποστήριξη μαθητών δημοτικού Τσαγκαράδας και Ανηλίου

Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν, μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων, την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ομάδα φοιτητριών, υπό τον συντονισμό του Επίκ. Καθηγητή Κώστα Μάγου και με την συμμετοχή και άλλων μελών ΔΕΠ, θα πραγματοποιήσει, στα δύο προαναφερόμενα σχολεία, διδακτική παρέμβαση διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων (Δ, Ε, ΣΤ), έχοντας ως αφετηρία κατάλληλο εποπτικό υλικό, θα συζητήσουν για την πολιτισμική ποικιλία στις παραδόσεις εορτασμού του νέου έτους σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου, αλλά και θα προβληματισθούν για όλους εκείνους που δεν έχουν την επιλογή ή/και την δυνατότητα να γιορτάσουν.

Οι «γιορτές» των προσφύγων και των μεταναστών, των παιδιών που εργάζονται και των παιδιών των φαναριών, θα αποτελέσουν έναν βασικό άξονα της συζήτησης με σκοπό την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και της ανάπτυξης κοινωνικής ευθύνης. Παράλληλα με την συζήτηση, οι μαθητές θα κατασκευάσουν κάρτες με ευχές για τα παιδιά προσφυγικών καταυλισμών.

 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή