Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής στην Παναγία

Από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τη Πέμπτη 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο χωριό Παναγία του Δήμου Μετεώρων το παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής «Και οι τοίχοι έχουν φωνή!» της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023.

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του street art, να ενισχύσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και να εμπνευστούν συνθήματα που τους εκφράζουν. Αρχικά έγινε ανάγνωση αποσπασμάτων από τα βιβλία «Τα γενέθλια» της Ζώρ Σαρή και

«Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» της Άλκης Ζέη, στα οποία τα παιδιά, ξεφυλλίζοντας τις σελίδες τους, εντόπισαν συνθήματα που αναφέρονται στην εποχή της δικτατορίας και του 1940 αντίστοιχα.

Στη συνέχεια, χωρίστηκαν σε ομάδες και ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου τα δικά τους συνθήματα! Πινέλα, μπογιές και σπρέι επιστρατεύτηκαν για να εκφράσουν οι μικροί μας φίλοι τα δικά τους συναισθήματα! Το αποτέλεσμα; «Καλοκαίρι στην Παναγία»: βουνά, δροσιά και παγωτά!

Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του χωριού για τη συνεργασία, τους κατοίκους για την όμορφη φιλοξενία και όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους στο εργαστήριο.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή