Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παιδικό εργαστήριο με θέμα τις αισθήσεις στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Τη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το παιδικό εργαστήριο με θέμα τις αισθήσεις βασισμένο στο αγαπημένο βιβλίο «Φένια, η αγαπημένη των ήχων».

Πρόκειται για την ιστορία ενός τυφλού κοριτσιού που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, καταφέρνει να βρει τη χαρά στις ομορφιές των ήχων που ζωντανεύουν τον κόσμο γύρω της. Σκοπός του εργαστηρίου ήταν η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης στα παιδιά, η κατανόηση, όσο γίνεται, των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα άτομo ή ένα παιδί με απώλεια όρασης και του δικαιώματος ίσης μεταχείρισης από τους βλέποντες.

Μικροί και μεγάλοι προσπαθήσαμε να περπατήσουμε με τα μάτια κλειστά και ανακαλύψαμε πόσο δύσκολο είναι, ακούσαμε διάφορους ήχους από τη καθημερινότητά μας και προσπαθήσαμε να τους ταυτοποιήσουμε, αντιληφθήκαμε διάφορα αντικείμενα από την υφή και το σχήμα τους και όπως λέει και η Φένια: «η μύτη μας ανέλαβε ρόλο ντετέκτιβ» και ανακαλύψαμε γνωστές μυρωδιές λουλουδιών και φρούτων. Τέλος, απολαύσαμε αγαπημένες λιχουδιές και όλοι καταλά-βαμε ότι όταν απουσιάζει η όραση, όλες οι άλλες αισθήσεις οξύνονται.

Όλοι μαζί ζήσαμε για λίγο στον κόσμο της Φένιας και καταλάβαμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για πράγματα που θεωρούμε δεδομένα.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή