Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παιχνίδι ανούσιου εντυπωσιασμού στη σύσκεψη του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Ένα παιχνίδι  εντυπωσιασμού , ένας αγώνας για το ποιος θα πάρει την ρεβάνς των εντυπώσεων, χωρίς δυστυχώς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα στα αιτήματα των Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία – πέρα από το γεγονός ότι θα σταλεί στην Μονάδα ακόμη μια νοσηλεύτρια –  στήθηκε σήμερα το μεσημέρι  στο μεγάλο τραπέζι συσκέψεων που συναρμολογήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, για να χωρέσει όλους όσους είχαν κληθεί  να συμμετέχουν στην πρώτη των πρώτων(!) ανοιχτή σύσκεψη που έχει γίνει ποτέ στο Νοσοκομείο.

 Η παρθενική  ανοιχτή  σύσκεψη  του διοικητή κ. Δημήτρη Παρθένη που αναγκάστηκε  να καλέσει, ακυρώνοντας κάθε δικό του προηγούμενο, που ήθελε τις συνεδριάσεις στο Νοσοκομείο να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, έγινε υπό την πίεση των αλλεπάλληλων ρεπορτάζ του trikalanews.gr καθώς και των καταγγελιών στο trikalanews.gr του Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, αλλά και σειράς δημοσιεύσεων επιστολών-καταγγελιών των παραπάνω, σε όλα τα ΜΜΕ των Τρικάλων.

 Αυτή ήταν τελικά η δαμόκλειος σπάθη, που ώθησε τον διοικητή του Νοσοκομείου, να ανοίξει την πόρτα του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου – όπου έγινε η σύσκεψη – ακόμα και στους δημοσιογράφους.
 

  • Τα αιτήματα που δεν λύθηκαν και οι υπόνοιες παρασκηνίου Σάκη Παπαδόπουλου-Δημήτρη Παρθένη

 Τόσο ο κ. Δ. Παρθένης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ του Νοσοκομείου, αρκέστηκαν να κάνουν «φιλολογική» αναφορά στις μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού στην Μονάδα, ισχυριζόμενοι ότι οι κανόνες του Νοσοκομείου επιβάλλουν την μετακίνηση των νοσηλευτριών σε πολλά και διαφορετικά πόστα. Τελικά, αν και αποφασίστηκε να  σταλεί ακόμα μια νοσηλεύτρια στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας, αυτό δεν κάλυψε το Σύλλογο Πασχόντων, καθώς ζητούν την επιστροφή των δυο τελευταίων νοσηλευτριών – λόγω της εμπειρίας τους – από εκείνες που μετακινήθηκαν από την Μονάδα.

 «Δεν θα σας ρωτήσουμε ποιον θα στείλουμε», απάντησε το μέλος του Δ. Σ του Νοσοκομείου κ. Σ. Κόσσυβα, στον πρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων κ. Κώστα Τσόγια.

Όσο αφορά τα αιτήματα που αφορούν την διατήρηση του γιατρού παθολόγου της Μονάδας και τα σχετικά με τον Νέο Οργανισμό του Νοσοκομείου, επίσης ο Σύλλογος δεν καλύφθηκε. Αντιθέτως γέμισε με αίσθημα ανασφάλειας , καθώς ο διοικητής, παρουσίασε ένα έγγραφο-οδηγία, που ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος έδειξε να γνωρίζει την ύπαρξή του, σύμφωνα με το οποίο  θα ψηφιστεί στα Νοσοκομεία που υπάρχουν Αιματολογικές Ογκολογικές κλινικές, οι Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας να  ενταχθούν σε αυτές. Οι επικεφαλής γιατροί θα είναι αιματολόγοι και όχι παθολόγοι. Έτσι κινδυνεύει να φύγει από την θέση του ο γιατρός της Μονάδας. 
 

  • Ανύπαρκτος ως χλιαρός ο ρόλος των βουλευτών – Εχθρική, ειρωνική η συμπεριφορά του Δ.Σ του Νοσοκομείου

Εκείνο που προκαλεί τον μεγαλύτερο απαισιόδοξο προβληματισμό, σύμφωνα με όσα συνέβησαν στην ανοιχτή σύσκεψη στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με θέμα «Η λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων», είναι οι χλιαρές, άνευ ουσιαστικής εμβάθυνσης τοποθετήσεις  των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου και Παναγιώτας Δριτσέλη, οι οποίοι εκείνο που προσπάθησαν ήταν να στήσουν τρίχινες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του Συλλόγου Πασχόντων και της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Είναι επίσης, η αποχώρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστου Σιμορέλη από το αμφιθέατρο κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, με το σκεπτικό ότι η συζήτηση που διεξάγονταν δεν προωθούσε  επί της ουσίας τα αιτήματα των πασχόντων. 

Από την άλλη, ο βουλευτής της Ν.Δ κ. Κώστας Σκρέκας δεν μπήκε καν στον κόπο να παρευρεθεί στην συνεδρίαση, καθώς όπως ειπώθηκε βρίσκονταν στο Άγιο Όρος, παρόλο που όπως εισηγήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου, τον είχε ενημερώσει 8 ημέρες πριν και είχαν συζητήσει για το ποια μέρα θα μπορούσε να παρευρίσκεται στα Τρίκαλα για την ανοιχτή συνεδρίαση στο Νοσοκομείο.  

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κατά την διάρκεια της σύσκεψης, κυριάρχησε  η αυταρχική και εριστική αντιμετώπιση των μελών του Συλλόγου Πασχόντων από τον κ. Δ. Παρθένη, αλλά, κυρίως, η εχθρική  συμπεριφορά προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Πασχόντων κ. Κώστα Τσόγια, των μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου!

Και μπορεί, οι άντρες μέλη του Δ.Σ να τήρησαν αμυντική στάση μεν στα αιτήματα του Συλλόγου Πασχόντων, αξιοπρεπή , δε, οι κυρίες όμως του Δ. Σ. κ.κ. Κόσσυβα Σταυρούλα και η διευθύνουσα  Ράτσικα Ευαγγελία, υπέδειξαν,  εχθρική,  ειρωνική, σχεδόν απαξιωτική διάθεση προς τον Σύλλογο Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία!

Τέτοια έχθρα, τέτοιο αρνητισμό σε χρόνιους ασθενείς , μόνο μέσα σε Νοσοκομείο δεν σκέφτεται ένας πολιτισμένος άνθρωπος ότι μπορεί να συναντήσει… όταν  μάλιστα, όλα αυτά, βρίσκονται καλυμμένα  με την δημοκρατική συμπεριφορά μιας ανοιχτής σύσκεψης!
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή