ΠΑΜΕ Τρικάλων: Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εργαζομένων

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ με εργατικά σωματεία, συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στηρίζει τον αγώνα χιλιάδων συμβασιούχων των Δήμων, που με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου απολύονται, ενώ υπάρχει η απειλή της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους αλλά ακόμα και η επιστροφή των ήδη δεδουλευμένων. 

Δυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη σε κλάδους, σωματεία και εργαζόμενους που βγαίνουν μπροστά και αγωνίζονται για τη ζωή τους, το μεροκάματο, τη δουλειά τους, απέναντι στην ενιαία επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ενώ για μήνες κορόιδευε τους συμβασιούχους «πως θα βρεθεί λύση», τώρα επικαλείται το σύνολο των αντεργατικών νόμων που όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου μέχρι σήμερα ψήφισαν για να δικαιολογηθεί. 

Ανοίγει το δρόμο έτσι για να περάσουν οι υπηρεσίες καθαριότητας αλλά και άλλες (πχ φύλαξη, πράσινο) στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, καθώς έχει αφήσει ανέγγιχτη τη νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στους δημάρχους να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.

Η κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει ένα στημένο παιχνίδι εξαπάτησης των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή δεν παζαρεύεται.

– Καμία απόλυση συμβασιούχου.

– Νομοθετική ρύθμιση για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

ΠΑΜΕ ΤρικάλωνΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή