Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παν. Δριτσέλη και Ουρ. Παπαζεύκου στο Trikalanews.gr για την «ώρα μηδέν» στο ΣΥΡΙΖΑ

Τα Τρικαλινά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μιλούν για τις ανησυχίες και τη στάση που θα κρατήσουν

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Παναγιώτα Δριτσέλη και η Ουρανία Παπαζεύκου, εκπροσωπούν τον νομό Τρικάλων και τη Θεσσαλία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Η συνεδρίαση έχει οριστεί για το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, υπό το βάρος του πολιτικού κλίματος και των ραγδαίων εξελίξεων, εκφράζουν στο Trikalanews.gr, βαθύτατες ανησυχίες για τα όσα θα ακολουθήσουν. Αν και με διαφορετικές αφετηρίες, αυτό που επισημαίνουν και οι δύο είναι ότι θα πρέπει άμεσα να οριστεί ημερομηνία συνεδρίου.

Παναγιώτα Δριτσέλη: «Ορόσημο το συνέδριο για την πορεία μας»

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της η Παναγιώτα Δριτσέλη, «Περνάμε μια δύσκολη και μεταβατική περίοδο, γεγονός, ως ένα βαθμό, αναμενόμενο μετά και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Ωστόσο, κανείς και καμία μας δεν μπορεί να είναι χαρούμενος/η για την εικόνα που εκπέμπει αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Δεν αντιστοιχεί σε ένα κόμμα με τόσο μακρά πορεία και ιστορία, πόσω, δε, μάλλον σε μια παράταξη που ανέλαβε τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου σε αντίξοες συνθήκες και κατάφερε να κρατήσει τη χώρα όρθια. Οι εξελίξεις στο κόμμα, προφανώς, συνιστούν τομή και εγείρουν κρίσιμα ερωτήματα. Συγχρόνως, μας βάζουν μπροστά σε νέα καθήκοντα τα οποία πρέπει να υπηρετήσουμε με σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη.

Η συζήτηση αυτή, όμως, πρέπει να γίνει με όρους ουσίας και όχι ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Οι ακρότητες πρέπει να εκλείψουν απ΄όλες τις πλευρές και εμπράκτως να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και δημιουργική διάθεση, από τον Πρόεδρο μέχρι και το τελευταίο μέλος. Να θωρακίσουμε την εσωκομματική μας λειτουργία, να ανασυγκροτηθούμε οργανωτικά και κοινωνικά, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας και να στοχεύσουμε ξανά στην έκφραση κυβερνητικής πρότασης για τον τόπο. Εξάλλου, αυτήν την εντολή πήραμε και από την ελληνική κοινωνία η οποία μας ανέθεσε το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το επικείμενο Συνέδριο μας, σ΄αυτό το πλαίσιο, αποτελεί ορόσημο για την πορεία μας συνολικά. Στο χέρι μας είναι να μη διαψεύσουμε κανέναν».

Ουρανία Παπαζεύκου: «Άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες οι διαγραφές… άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου

Από την πλευρά της η Ουρανία Παπαζεύκου, προερχόμενη από τον χώρο της λεγόμενης ομπρέλας, αναφέρει ανοιχτά,

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταστατικό και θεσμοθετημένα όργανα λειτουργίας, όπως επίσης έχει ψηφισμένες θέσεις από τα προηγούμενα συνέδριά του. Όλα τα μέλη ακόμη και ο Πρόεδρος, οφείλουμε να λειτουργούμε μέσα σε αυτά τα πλαίσια. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα βρίσκεται σε διαλυτική κατάσταση.

Είναι προφανές ότι τελευταίες διαγραφές είναι πρακτικές άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν μια κατάσταση, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά.

Συνεπώς η μόνη δημοκρατική διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι η άμεση σύγκλιση έκτακτου συνεδρίου».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων: Η συνέχεια επί των …οργάνων

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Θα φτάσει στα Τρίκαλα το ωστικό κύμα της βόμβας Κασσελάκη;

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή