Παναγιώτα Δριτσέλη: Να μην ψάχνουν στη ΝΔ αποδιοπομπαίους τράγους

Όταν οχτώ μήνες μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης η συνολική εικόνα που εκπέμπει η Κυβέρνηση είναι το έλλειμμα στοιχειώδους προετοιμασίας για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, τότε μόνο με αισιοδοξία δεν μπορεί κανείς να ατενίζει το μέλλον.

Όταν σ΄ αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα Πρωθυπουργός και υπουργοί, αντί για αυτοκριτική, κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες με ύφος χιλίων καρδιναλίων, τότε ευθέως υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη.

Όταν οχτώ μήνες μετά το πρώτο lockdownη Κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει σε καμία πρωτοβουλία για έμπρακτη στήριξη νευραλγικών τομέων όσον αφορά στη θωράκιση του ΕΣΥ ή την απερίσπαστη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τότε είναι δύσκολο να μη θεωρήσει κανείς ότι οι πολίτες πληρώνουν την αδράνεια και την ανικανότητα των ιθυνόντων.

Όταν οχτώ μήνες πλήρους απραξίας εξαργυρώνονται με ένα δεύτερο lockdownχωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό για ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων, τότε είναι φανερό πως η Κυβέρνηση έχει ένα και βασικό σχέδιο: την αναδιάρθρωση της οικονομίας εις βάρος τους.

Όταν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και lockdownη ΝΔ ψηφίζει νόμους για την αμνήστευση τραπεζιτών και φοροφυγάδων ενώ την ίδια στιγμή σχεδιάζει επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στα δικαιώματα των εργαζομένων, τότε, σοβαρά, πρόκειται για πολύ επικίνδυνη Κυβέρνηση.

Ας μην ψάχνουν, λοιπόν, στην Κυβέρνηση αποδιοπομπαίους τράγους για το αδιέξοδο που καιροφυλακτεί. Είναι το ίδιο το “επιτελικό κράτος” της ΝΔ που χλεύασε τη συνέπεια και την υπευθυνότητα που επέδειξαν οι πολίτες, ροκανίζοντας πολύτιμο χρόνο σε δημιουργικές λογιστικές και επικοινωνιακές φούσκες.

Η κοινωνική πραγματικότητα υπερβαίνει τις αλχημείες του κ. Μητσοτάκη και ήδη η κοινωνία αρχίζει να συνειδητοποιεί πως δεν της αξίζει τέτοια Κυβέρνηση.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργιάδης

Με βαθιά θλίψη, ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού και θείου, Δημητρίου Νικ. Γεωργιάδη …
Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024 …