Παναγιώτης Λαφαζάνης: Πισώπλατο μαχαίρωμα για την Θεσσαλονίκη και την Μακεδονία

Ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας» Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στην εσπευσμένη κατάθεση και συζήτηση στη Βουλή της σύμβασης για την εκποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτελεί το άκρον άωτο της κοροϊδίας το γεγονός, ότι ο Αλ. Τσίπρας βρίσκει ευκαιρία το σκάνδαλο Novartis και την δημόσια προσοχή στα εθνικά θέματα, ώστε ως πολιτικός κλέφτης να φέρνει την ίδια ώρα υπογείως και άρον-άρον στην Βουλή, υπό την μορφή του επείγοντος, την ψήφιση μιας κατάπτυστης σύμβασης με την οποία συντελείται το μέγα εθνικό έγκλημα και έγκλημα κατά της Μακεδονίας, που αντιπροσωπεύει το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) σε γερμανικά, γαλλικά, κινέζικα και εγχώρια διαπλεκόμενα ολιγαρχικά συμφέροντα.

Αποτελεί εθνική ντροπή και πισώπλατο μαχαίρωμα για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, η υπογραφή της κατάπτυστης και αποικιακής σύμβασης, με την οποία η θαλάσσια πύλη της Μακεδονίας και των Βαλκανίων, το ιστορικό Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ξεπουλιέται κυριολεκτικά σε γερμανικά, γαλλικά, κινέζικα και εγχώρια ολιγαρχικά συμφέροντα.

Η εκχώρηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης στις σημερινές κατοχικές δυνάμεις της χώρας δεν συνιστά μια απλή εμπορική πράξη, αλλά ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια και την οικονομία της Μακεδονίας αλλά και στην ιστορική πολιτιστική ταυτότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

Συνιστά απεριόριστη υποκρισία το γεγονός, ότι κάποιες μνημονιακές δυνάμεις που ορκίζονται, τάχα, στη Μακεδονία ή και μετέχουν σε συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας, όχι μόνο τηρούν σιγή ιχθύος, αλλά και υπερθεματίζουν στο ξεπούλημα της θαλάσσιας πύλης της Μακεδονίας και των Βαλκανίων.

Η Μακεδονία απειλείται πρώτα απ' όλα και κυρίως από τον εσωτερικό Δούρειο Ίππο, τον οποίο εκφράζει μια παραδομένη και βαθιά εξαρτημένη πολιτική και οικονομική ολιγαρχία.
Η Μακεδονία και η Βόρεια Ελλάδα απειλείται πρώτα απ' όλα απ' όλους αυτούς που την ξεπουλάνε κομμάτι-κομμάτι σε μεγάλα ξένα συμφέροντα. Απ' όλους αυτούς που εκχωρούν και παραδίδουν στην πολυεθνική ιμπεριαλιστική κατοχή τα λιμάνια της, τα αεροδρόμιά της, τα νερά της, τους δρόμους και τις υποδομές της, τα δίκτυά της, την πιο προσοδοφόρα γη της, τον ορυκτό της πλούτο και τα κοινωνικά αγαθά της.

Αυτές τις ώρες, όλοι/-ες που,  χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα και καμία λαϊκή εξουσιοδότηση, θα ψηφίσουν στην Βουλή την κατάπτυστη σύμβαση εκποίησης του ΟΛΘ και πρώτα απ' όλα ο Τσίπρας και οι συναρμόδιοι υπουργοί, επωμίζονται βαρύτατες και κακουργηματικές ποινικές ευθύνες.

Τα σκάνδαλα της Siemens και της Novartis ωχριούν μπροστά στο σκάνδαλο και το έγκλημα του ξεπουλήματος της χώρας.
Οι εξωνημένοι ξεπουλητές, υπό τις ευλογίες των κατοχικών δυνάμεων, αυτής της χώρας, δεν πρόκειται να γλιτώσουν την παραδειγματική τιμωρία και αυτοί που τώρα σπεύδουν να οικειοποιηθούν τον εθνικό πλούτο, γρήγορα θα επιστρέψουν όσα σκανδαλωδώς έχουν οικειοποιηθεί».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή