Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανελλήνιο βραβείο για την Tρικαλινή πιανίστα Άννα Βασιλοπούλου

Η 13χρονη  Άννα Βασιλοπούλου συμμετείχε στον 6ο Πανελλήνιο διαγωνισμό μουσικής για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 5-7 Νοεμβρίου 2021 και κατέκτησε το 2ο βραβείο στην κατηγορία πιάνο εφήβων 12-15 ετών ερμηνεύοντας απαιτητικές συνθέσεις των Ludwig van Beethoven και Frédéric Chopin.

Η ταλαντούχος πιανίστα, που εξέπληξε με την δεξιοτεχνία και την ερμηνευτική της αρτιότητα την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 7 ετών στην τάξη του καθηγητή κ. Ανδρέα Τσέγα του Δημοτικού Ωδείου Τρικάλων στο οποίο διετέλεσε επί σειρά ετών υπότροφος.

Συμμετείχε επίσης στον 5ο (2017) και 6ο (2018)  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας λαμβάνοντας κάθε φορά το Α΄ Βραβείο της  κατηγορίας της.

Το τελευταίο έτος συνεχίζει τις μουσικές σπουδές της στην Μουσική Σχολή Παπαστάθη, και συγκεκριμένα στην Β’ Ανωτέρα τάξη του τμήματος Πιάνου με καθηγήτρια την κα Νατάσα Παπαστάθη και στην Β΄τάξη του Τμήματος Ειδικού Αρμονίας της Σχολής Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων και Σύνθεσης .

Είναι αριστούχος μαθήτρια της Β’ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Τρικάλων.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή