Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανελλήνιο Αγώνα που αψηφά την βαρύτητα ετοιμάζει η Μοτολέσχη Τρικάλων

Στα Τρίκαλα θα μεταφερθεί ο 3os αγώνας του πανελλήνιου πρωταθλήματος TRIAL.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, Τρίτος Αγώνας TRIAL θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/10/2018 στις 10.00 το πρωί στο Ρίζωμα.

Το TRIAL είναι ένας αγώνας με τις λεγόμενες μοτοσυκλέτες χωρίς σέλα που οι οδηγοί τους βασίζονται στην ισορροπία και στην ικανότητα να κάνουν τη μοτοσυκλέτα να αψηφά την βαρύτητα υπερπηδώντας διάφορα εμπόδια.

Στην Ελλάδα άρχισε να καλλιεργείται στις αρχές-μέσα της δεκαετίας του ’70 με τον πρώτο επίσημο αγώνα να διεξάγεται γύρω στο 1977, στον Μαραθώνα, δίπλα στην, γνωστή τότε, πίστα Motocross. Χαρακτηριστικό των πρώτων αγώνων, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα το γεγονός ότι η χρήση κράνους δεν ήταν υποχρεωτική.

Στις αρχές και σε όλη την δεκαετία του ’80, το ελληνικό Trial γνώρισε μεγάλες δόξες με πολλές συμμετοχές, μεγάλους χορηγούς αλλά από τα τέλη του ’90 ήρθε η κάμψη, το ελληνικό Trial πέρασε ακόμα και στην απραξία για να ξαναξεκινήσει το 2013.

Στους αγώνες Trial, ο αθλητής (ή η αθλήτρια, από το 2000 διοργανώνεται και Παγκ. Πρωτάθλημα Trial γυναικών !) πρέπει να διατρέξει 2-4 φορές μια διαδρομή 2 χλμ. περίπου, διαδρομή η οποία περιέχει 6-8 ειδικές διαδρομές. Στις ειδικές διαδρομές, ο αθλητής πρέπει να ακολουθήσει την οριοθετημένη διαδρομή χωρίς να υπερβεί στο παραμικρό τα όριά της χωρίς να σταματήσει για μεγάλο διάστημα, χωρίς να πατήσει το πόδι του στο έδαφος και φυσικά χωρίς να πέσει.

Το Σάββατο και την Κυριακή στον ίδιο χώρο Test Ride σε όλα τα χωμάτινα μοντέλα από τις εταιρείες KTM και YAMAHA.  
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή