Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: «Δεν έχουμε καμία σχέση με την ανάγνωση παραμυθιών από Drag Queens»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η πρωτοβουλία που πήραν το Thessaloniki Pride, η ομάδα «ΘΕΡΑΠΑΙΖΕΙΝ» και οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο μαζί με φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Πρόκειται για  ανάγνωση από Drag Queens του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», ένα παραμύθι για τα έμφυλα στερεότυπα και για το πώς τα χρώματα και τα παιχνίδια δεν έχουν φύλο και για το ότι κάθε παιδί μπορεί να παίζει με όποιο παιχνίδι επιθυμεί.

Η εκπαιδευτική δράση, που πραγματοποιείται εδώ και χρόνια στο εξωτερικό,  απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 12 χρόνων, και πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στις 17:00 σε παιδικό σταθμό στην Καλαμαριά.

Η εκδήλωση αυτή έχει φέρει μεγάλη αντίδραση στη Θεσσαλονίκη με γονείς και πολίτες να ζητούν να ακυρωθεί.

Από την πλευρά του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παίρνει αποστάσεις από την πρωτοβουλία αυτή των φοιτητών του Τμήματος, που συμμετέχουν, τονίζοντας ότι το Ίδρυμα δεν έχει καμία σχέση.

Ειδικότερα επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν έχει καμία σχέση με την εκπαιδευτική δράση στην οποία συμμετέχουν, με δική τους πρωτοβουλία, φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανικών, και η οποία πραγματοποιείται σε παιδικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, με τη συνεργασία του «Thessaloniki Pride» και των οικογενειών «Ουράνιο Τόξο».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή