Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση (και οι ΑΝ.ΕΛΛ) μετά την δικαστική απόφαση

Απέρριψε η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας την προσφυγή κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».
 
Ως «Πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση έναντι αβάσιμων ισχυρισμών της Ν.Δ. και του ΠαΣοΚ», χαρακτηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε την προσφυγή για την «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Δεν αποτελεί μόνο κόλαφο στους ακροδεξιούς και πατριδοκάπηλους, οι οποίοι επί εβδομάδες επιδίδονται σε βιαιότητες και ακρότητες με ισχυρισμούς περί "παραδόσεως" και "προδοσίας", κυρίως αποτελεί πλήρη και απολύτως εμπεριστατωμένη επιστημονικά απάντηση του Ανώτατου Δικαστηρίου έναντι αβάσιμων ισχυρισμών περί τετελεσμένων γεγονότων, ακόμη και στην περίπτωση μη κύρωσης της συμφωνίας», ανέφερε ο Υπουργός και πρόσθεσε πως «η φαιά προπαγάνδα έπεσε στο κενό με τη σφραγίδα της Δικαιοσύνης και αποδεικνύεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο ότι η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει απολύτως τα Εθνικά συμφέροντα και ως προς την ουσία, αλλά και ως προς τη διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί».
 
Ο κ. Κοντονής σημειώνει ότι «πέραν της μη ύπαρξης κινδύνου τετελεσμένων, στην απόφαση διαλαμβάνονται και τα ακόλουθα αποκαλυπτικά και ενδιαφέροντα, όπως η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης της 5.12.2011, περί παραβίασης της ενδιάμεσης συμφωνίας από την Ελλάδα σχετικά με την υποψηφιότητα της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου του 2008, δεν αναφέρεται στην ΄΄Συμφωνία των Πρεσπών΄΄ αναγνώριση Μακεδονικής Εθνότητας, αλλά Ιθαγένειας, δεν προκύπτει ότι επίκειται οπωσδήποτε αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων, πολύ περισσότερο δε προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί αυτή, εφόσον κριθεί αναγκαία, δεν διαπιστώνεται κίνδυνος απώλειας της ονομασίας «Μακεδονικός» για τα ελληνικά προϊόντα».
 
Επιπλέον, ο υπουργός ζητεί από τη Ν.Δ., μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, «να σταματήσει την ακατάσχετη ψευδολογία και παραπληροφόρηση, αν θέλει εμπράκτως να αποδείξει ότι σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Διαφορετικά ας δηλώσει ότι διαφωνεί με την απόφαση, προτάσσοντας επιχειρήματα και όχι άναρθρες κραυγές και ψέματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο της ΄΄Συμφωνίας των Πρεσπών΄΄ και όσα αυτό προβλέπει».
 
Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του, ο Εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Θεόδωρος Τοσουνίδης, αναφέρει πως «Η απόφαση του ΣτΕ για το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών βάζει ΄΄τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του΄΄.

Η απόφαση, η οποία μέσα από ένα πλήρες και αναλυτικό σκεπτικό καταλήγει ότι η «συμφωνία» σε περίπτωση που δεν τεθεί σε ισχύ, τόσο στο σύνολό της όσο και ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά, δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα μέρη με οποιονδήποτε τρόπο. Και επιπλέον, κατοχυρώνει ότι με την μη κύρωση της «συμφωνίας» δεν θα έχουν δημιουργηθεί μη αντιστρεπτές νομικές καταστάσεις που θα δεσμεύουν τη χώρα μας μελλοντικά. Μετά και από αυτή την απόφαση καταρρέει οριστικά το ψέμα της Ν.Δ του Κυριάκου που προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό ότι έχουμε ήδη δεσμευτεί μέσα από το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Πάνος Καμμένος και οι ΄΄Ανεξάρτητοι Έλληνες΄΄ δικαιώθηκαν για την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την αποσταθεροποίηση της χώρας, με πτώση της κυβέρνησης, όπως ήθελαν οι «ψευτομακεδονομάχοι» του Κυριάκου.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες συνεχίζουμε την πορεία εξόδου από τα μνημόνια και κατάκτησης της ευημερίας μας.

Αν ποτέ έρθει συμφωνία τέτοιου είδους στο ελληνικό κοινοβούλιο που θα περιλαμβάνει το όνομα της Μακεδονίας τότε ο Πάνος Καμμένος και οι ΄΄Ανεξάρτητοι Έλληνες θα τη σταματήσουμε.

Μπορούν με τον ίδιο τρόπο να δεσμευτούν ο Κυριάκος και οι «ψευτομακεδονομάχοι» του;».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή