Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πανηγύρι στην Κρηνίτσα για καλό φαγητό τραγούδι και χορό

Ο Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κρηνίτσας σας προσκαλεί στις 20 Μαΐου 2022 στο παραδοσιακό πανηγύρι της Κρηνίτσας που θα γίνει στην πλατεία του χωριού μας μετά τον εσπερινό με αρτοκλασία που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο σύλλογός μας στηρίζεται στην κληρονομιά του παρελθόντος ακουμπάει στην Παράδοση του τόπου μας και προχωράει. Αλλά τι είναι παράδοση;;

Μήπως είναι το γλυκό νανούρισμα της μάνας;;

Μήπως  τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς;;

Μήπως είναι η ταυτότητά μας;;

Είναι τα κάλαντα, οι Λαζαρίνες κι ο Μαύρος ουρανός, τα έθιμα, οι χοροί και τα τραγούδια  που μας συντρόφευαν και μας συντροφεύουν σε κάθε χαρά, οι φορεσιές, τα κεντήματα, τα παραδοσιακά τραγούδια και  τα παιχνίδια στην αλάνα του χωριού μας τότε που μόνος πόνος ήταν τα σακατεμένα γόνατα. Όλα αυτά είναι μέρος της ζωής μας, είναι η ιστορία του τόπου μας.

Παράδοση δεν σημαίνει οπισθοδρόμηση, ούτε πισωγύρισμα, ούτε αγκίστρωση στο παρελθόν αλλά πάνω στην παράδοση στηρίζεται το παρόν και συνεχίζεται στο μέλλον. Η παράδοση είναι από τη φύση της μια έννοια δυναμική, βρίσκεται διαρκώς σε αέναη κίνηση. Είναι δεσμός είναι συνέχεια, δεν είναι επιστροφή, είναι εξέλιξη. Είναι το φίλτρο της καθημερινότητας, είναι ο πολιτισμός μας. Το τραγούδι, το κλάμα, το γέλιο, η χαρά, η θρησκεία μας, ο έρωτας, η αγάπη, η δημιουργία, η φίλια, η αγάπη είναι η ζωή και η συνέχεια της.

Ας κρατήσουμε περήφανα της καρδιές μας, τις παραδόσεις μας ως ακριβό θησαυρό για τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές!! Έτσι θα γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας, θα ακούμε ολοζώντανα τους ρυθμούς και δεν θα σβήσει τίποτα στον συρμό της παγκοσμιοποίησης !!!!

Η Πρόεδρος του «Ε.ΠΟ.Σ»

Μαριάννα Αποστόλου

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή