Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πάνω από 24 Τρικαλινές οικογένειες προμηθεύονται ξύλα από το κλάδεμα των δέντρων

Διαχρονικά, οι υπηρεσίες Πρασίνου του δήμου Τρικκαίων, προχωρούν σε κλάδεμα των δέντρων στις γειτονιές της πόλης για αισθητικούς λόγους αλλά και για λόγους προστασίας ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις από τυχόν σπάσιμο κλαδιών κτλ.

Τι γίνονται όμως τα ξύλα που προκύπτουν από το κλάδεμα αυτό;

Μιλώντας στο Trikalanews.gr ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Δημήτρης Παζαϊτης, τα ξύλα αυτά διατίθενται σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα για να καλύψουν ανάγκες θέρμανσης.

Φαίνεται ότι η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη αφού από τις 19 οικογένειες που είχαν μπει στην αντίστοιχη λίστα μέσα από τις κοινωνικές δομές του δήμου, οι ωφελούμενες οικογένειες είναι σήμερα 24.

Μάλιστα κατοικούν όχι μόνο περιφερειακά αλλά και στο κέντρο της πόλης, σε μονοκατοικίες όπου λόγω της ενεργειακής κρίσης, θερμαίνονται με ξυλόσομπες. Η αρωγή λοιπόν σε αυτή την περίπτωση είναι σημαντική.

Όπως εξηγεί ο αντιδήμαρχος, «Προσπαθούμε μια διαδικασία που γίνεται έτσι κι αλλιώς να έχει και άλλα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Από τι; 24 οικογένειες κάποιες έχουν αυτοκίνητα και μπορούν να μεταφέρουν τα ξύλα σπίτι τους, κάποιες άλλες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Ο Δήμος Τρικκαίων αναλαμβάνει και αυτό, σε τέτοιες περιπτώσεις».

Ο κ. Παζαϊτης περιγράφει πρωτόγνωρες καταστάσεις σε πολλές περιπτώσεις με γειτονιές να διεκδικούν πολλές φορές τα ξύλα από δέντρα που κόβονται στην περιοχή τους και όπως επισημαίνει «Προσπαθούμε να κάνουμε πάντα το δίκαιο και να βοηθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη».

Μάλιστα, τα ξύλα που δίνονται προσπαθούν να είναι και στεγνά για να κάνουν καλύτερη καύση, να αποδίδουν σε θερμότητα αλλά και να αποφεύγεται με αυτό τον τρόπο η αιθαλομίχλη, που τόσο ταλαιπώρησε, και ταλαιπωρεί φέτος την πόλη των Τρικάλων.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή