Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παπαστεργίου από Λάρισα: Τα 500 εκατ. ευρώ για τις «έξυπνες πόλεις» να πιάσουν τόπο

Υπέρ της συνδυαστικής αξιοποίησης των κονδυλίων που προορίζονται για τις «έξυπνες πόλεις» με έργα που θα ενισχύουν την Πολιτική Προστασία σε πληγείσες περιοχές όπως η Θεσσαλίας τάχθηκε από τη Λάρισα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δ. Παπαστεργίου, στο πλαίσιο των διήμερων εργασιών της ημερίδας της ΚΕΔΕ που ολοκληρώθηκαν σήμερα στην Θεσσαλική πρωτεύουσα.

“Το βασικό είναι τα χρήματα των “έξυπνων πόλεων” να πιάσουν τόπο” είπε ο κ. Παπαστεργίου και πρόσθεσε: “Μιλάμε για 500 εκ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του “Α. ΤΡΙΤΣΗΣ”, τα οποία πρέπει να τα συνδυάσουμε και με έργα Πολιτικής Προστασίας κάτι που αποκτά ιδιαίτερο νόημα εδώ στη Θεσσαλία, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα τις πληγές της Θεσσαλίας”.

Όσον αφορά ειδικότερα τον ψηφιακό οδηγό, ο κ. Παπαστεργίου τον χαρακτήρισε ως το νέο “παιδί” του Ελληνικού Δημοσίου, που έρχεται να βοηθήσει τους πολίτες να βρουν αυτό το οποίο θέλουν μέσα στις 1613 ψηφιακές υπηρεσίες και τις 3270 διοικητικές διαδικασίες που έχει το δημόσιο. “Είναι μια πρώτη υλοποίηση, στο επόμενο βήμα θα τον κάνουμε ακόμη πιο χρηστικό και διαδραστικό”.

Για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι “θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε πραγματικά να ενώσουμε δυνάμεις και να μεταφερθεί και από την πλευρά της ΚΕΔΕ η εικόνα και η πρόταση που έχει.

Πρέπει να δούμε ποια είναι τα προβλήματα που πάμε να λύσουμε. Δεν υπάρχουν προαποφασισμένα και προαπαιτούμενα από την πλευρά της κυβέρνησης. Συνεπώς κουβεντιάζουμε όλοι προκειμένου να καταλήξουμε στη βέλτιστη δυνατή λύση”.

ertnews.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή