Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παπαστεργίου: Μίνι ανασκόπηση με «10 έργα και πρωτοβουλίες που σημάδεψαν το 2021»

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων θυμάται και θυμίζει ουσιαστικές δράσεις που υλοποιήθηκαν ή ολοκληρώθηκαν αυτή τη δύσκολη χρονιά στον Δήμο

Με ένα κείμενό του ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρεται στα όσα σημάδεψαν τον Δήμο κατά το 2021. Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρεμβαίνει στα όσα αφορούν στην ουσία και την καθημερινότητα, θυμίζει έργα και δράσεις και θέτει επί τάπητος τις παρεμβάσεις που ήταν παρακαταθήκη και για το μέλλον. Αναλυτικά η παρέμβαση:

10 έργα και πρωτοβουλίες που σημάδεψαν το 2021

Αντικειμενικά ούτε αυτή η χρονιά μας πήγε όπως τη θέλαμε.

Παρόλα αυτά υπήρξαν σημαντικά πράγματα που αξίζει να θυμηθούμε ή… να μη ξεχάσουμε!

  1. Λαϊκή αγορά

Το «μεγαλύτερο πρόβλημα», το «άλυτο θέμα» των Τρικάλων τα τελευταία 50 χρόνια, λύθηκε μέσα στο 2021, χάρη στη συνεργασία των ανθρώπων της λαϊκής αγοράς, του Αστικού ΚΤΕΛ και της δουλειάς που έγινε από τον Δήμο και την Τεχνική Υπηρεσία. Η Νέα Λαϊκή Αγορά, άνοιξε επίσημα τον Μάρτιο και είναι μία από τις ομορφότερες και πιο λειτουργικές της χώρας.

  1. Έναρξη Βόρειου Τμήματος της Ε65

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα για την περιοχή, η έναρξη των εργασιών του Βόρειου Τμήματος της Ε65, επισημοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που βρέθηκε στα Τρίκαλα τον Ιανουάριο.

  1. Πολιτική προστασία

Με τον Δήμο μαζί, στα εύκολα και τα δύσκολα. Ο Δήμος εξασφάλισε τους πόρους, δημοπράτησε και υλοποίησε σημαντικά έργα πολιτικής προστασίας στα ποτάμια της περιοχής, ολοκληρώνοντάς τα σε χρόνο ρεκόρ, τον Ιούνιο.

Παράλληλα σταθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους του Τύρναβου και της Φαρκαδόνας που μετά τον σεισμό του Μαρτίου έμειναν άστεγοι, φιλοξενώντας περίπου τριακόσιους εξ αυτών για σχεδόν έναν (1) μήνα στα Τρίκαλα.

  1. Πανδημία

Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Τρικκαίων βγήκε μπροστά στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό, με στοχευμένες δράσεις, υλική βοήθεια στο Νοσοκομείο μας, πρωτοβουλίες και δημόσιες παρεμβάσεις – αναρτήσεις. Σήμερα, ο Δήμος μας είναι στις πρώτες θέσεις εμβολιασμού, με ποσοστό πάνω από 85%.

  1. Smart Cities

Είναι γνωστή και κοινά αποδεκτή η πρωτοπορίας μα στις δράσεις για «έξυπνες», σύγχρονες και βιώσιμες πόλεις. Όλη μας αυτή η προσπάθεια επιβραβεύτηκε με τη συμμετοχή μας και στην πρώτη φάση των χρηματοδοτήσεων για τα Smart Cities μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης με 7.000.000 €, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από την επίσκεψη του Υπoυργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκη μαζί με τους Υφυπουργούς του Θ. Λιβάνιο και Γ. Γεωργαντά στα Τρίκαλα τον Δεκέμβριο.

  1. Ο «πράσινος» και ασφαλής Μύλος των Ξωτικών

Φέτος ήταν μία διαφορετική χρονιά για τον Μύλο. Ο φόβος για την πανδημία από τη μία, αλλά και η ανάγκη να στηρίξουμε την κοινωνία μας από την άλλη, μας έφεραν σε ένα δίλημμα. Θεωρώ πως πήραμε τη σωστή απόφαση, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα γεγονότα. Ο Δήμος μας συνεχίζει να είναι χαμηλά σε κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, ενώ και το Νοσοκομείο μας δεν πιέζεται από περιστατικά covid.

Παράλληλα, με την ανάπτυξη της θεματικής του Μύλου γύρω από το περιβάλλον και την ανακύκλωση, στέλνουμε ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για την προστασία του.

  1. Ανάδειξη ποταμών

Παράλληλα με τα έργα της πολιτικής προστασίας, αναδείξαμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την υπέροχη διαδρομή πλάι στο δεύτερο και λιγότερο γνωστό ποτάμι των Τρικάλων, τον Αγιαμονιώτη. Το έργο του καθαρισμού που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, συνοδεύτηκε από μία συναυλία σε ένα σημείο που παλιότερα οι Τρικαλινοί έκαναν μπάνιο, την περιβόητη πλαζ «Ζάχαρη», ενώ ήδη εκπονούμε μελέτες για την περαιτέρω διαμόρφωση και αξιοποίηση της περιοχής.

  1. Αλλαγή δικτύου ύδρευσης

Η ΔΕΥΑΤ υλοποιεί το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης που έγινε ποτέ. Το 100% του δικτύου εντός της πόλης αλλάζει, απομακρύνοντας σωληνώσεις αμιάντου και παλιούς σιδηροσωλήνες, με σκοπό την παροχή ακόμη καλύτερου νερού και τον περιορισμό των απωλειών, που σήμερα κυμαίνονται σε ποσοστό πάνω από 30%.

  1. 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις

Ο Δήμος Τρικκαίων μαζί με άλλες 4 ελληνικές πόλεις συμμετέχουν στην Ευρωπαϊκή αποστολή για 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030. Η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη, όμως το γεγονός και μόνο ότι μπαίνουν στη διαδικασία, εμείς και οι πολίτες των Τρικάλων, να σκεφτούμε και να προσαρμοστούμε σε ένα νέο τρόπο δράσης, σημαίνει πολλά.

  1. Drones για καθημερινές μεταφορές

Δεν είναι επιστημονική φαντασία ούτε άχρηστα project. Είναι στιγμές από το όχι και τόσο μακρινό αύριο των πόλεων μας, είναι η αγάπη μας να δοκιμάζουμε νέες τεχνολογίες όπως τα drones για μεταφορά φαρμάκων και άλλων αγαθών, ειδικά για έκτακτες ανάγκες.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή