Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παπαστεργίου προς μαθητές: Προέχει η αξιοποίηση της σχολικής γνώσης

Με την ευχή – προτροπή, η αξιοποίηση των γνώσεων που παρέχονται στο σχολείο, να αποτελεί «οδηγό» και για αυτή τη σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου παραβρέθηκε σε αγιασμούς σχολείων.

Στα Τρίκαλα, μετέβη κατά σειρά στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, στο 4ο Γυμνάσιο και στο 10ο Δημοτικό σχολείο, όπου ο αγιασμός τελέστηκε μαζί με το γειτονικό Νηπιαγωγείο Μπάρας.

Ο κ. Παπαστεργίου απευθυνόμενος σε μαθητές και μαθήτριες, τόνισε την αξία και τη χρησιμότητα της γνώσης, ως στοιχείο που συντελεί στη βελτίωση του ανθρώπου. Επεσήμανε ταυτόχρονα την ουσία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και, απευθυνόμενος σε γονείς και εκπαιδευτικούς, επέμεινε στη συνεργασία. «Η συνεργασία λύνει προβλήματα», τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η πρακτική αυτή, ανάμεσα σε σχολική κοινότητα – διευθύνσεις εκπαίδευσης και Δήμο Τρικκαίων έχουν γίνει παρεμβάσεις σε πλήθος διδακτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων από τα τέλη Αυγούστου ξεκίνησε ένα ευρύ πρόγραμμα συντηρήσεων, παρεμβάσεων και επιδιορθώσεων σε διδακτήρια που είχαν ανάγκη. Για παράδειγμα, ολοκληρώθηκαν ελαιοχρωματισμοί σε 1ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 26ο Δημοτικά Σχολεία, Μουσικό Σχολείο. Επίσης επισκευάστηκε η στέγη στο Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου, έγινε επίστρωση με άσφαλτο στο προαύλιο του 31ο Δημοτικό Σχολείου, καθώς και πλήθος άλλων παρεμβάσεων, ως συνέχεια όσων γίνονται στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα, οι αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Πρασίνου ασχολήθηκαν με τα προαύλια και τους χώρος πέριξ των σχολείων (καθαρισμοί, πλύσιμο, χόρτα κ.α.) με τη διαδικασία να συνεχίζεται με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει. Τέλος, σε επίπεδο διαβάσεων, ήδη εκτελείται ένα συνολικό πρόγραμμα ανανέωσης ή εξ αρχής βαφής των διαβάσεων έξω από σχολικές μονάδες.

Αναφορικά με τη σύνδεση διδακτηρίων με δίκτυο φυσικού αερίου, αυτή συνεχίζεται κανονικά. Βάσει προγραμματισμού, το επόμενο διάστημα και αναμενόμενα μέχρι τον Δεκέμβριο, θα ολοκληρωθεί η σύνδεση για το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων, το 33ο Δημοτικό, ο 1ο Λύκειο και το 10ο Δημοτικό Σχολεία.

Τονίζεται ότι στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων, με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Σπηλιόπουλο, μετείχαν στο πρόγραμμα για την οδηγική συμπεριφορά. Το πρόγραμμα του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας της Αστυνομίας, αφορά στην επίδοση φυλλαδίων για την ορθή κυκλοφοριακή αγωγή. Μετείχαν επίσης ποδηλάτες αστυνομικοί, καθώς στα Τρίκαλα η χρήση ποδηλάτου έχει επεκταθεί και στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικάλων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή