Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παπαστεργίου: Τιμή μου να με πιάνουν στο στόμα τους οι αντιεμβολιαστές

Ένταση δημιουργήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία Τρικάλων κατά την διάρκεια της εκκίνησης της ποδηλατάδας που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Την ώρα της εκκίνησης συγκεντρώθηκαν στον ίδιο χώρο πολίτες που είναι κατά του εμβολίου και κατά της υποχρεωτικότητάς του, συμμετέχοντας στην δική τους συγκέντρωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη κεντρική πλατεία.

Κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα σε μερίδα ανθρώπων των δύο εκδηλώσεων… Οι διοργανωτές της ποδηλατάδας από τη μια και οι αντιεμβολιαστές από την άλλη. Οι τελευταίοι επιτέθηκαν φραστικά κατά του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και κάποιων Αντιδημάρχων που βρισκόταν εκεί.

Κάποιος μάλιστα από το πλήθος φώναξε στο Δήμαρχο «Σα δεν ντρέπεστε! Εδώ ο κόσμος υποφέρει και πεινάει και εσείς διοργανώνετε φιέστες».

Χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων φωνών, η ένταση εκτονώθηκε λίγο αργότερα και η ποδηλατάδα ξεκίνησε κανονικά.

Ωστόσο ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έδωσε συνέχεια στο περιστατικό μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης (Λέσχη 97,6) όπου σημείωσε:

«Θεωρώ τιμή μου να με πιάνουν στο στόμα τους, το να είσαι μπροστά σε μια τόσο ξεκάθαρη ιστορία όπως τον εμβολιασμό νομίζω ότι περιποιεί τιμή. Μπορούμε να δούμε ότι και πριν μερικά χρόνια υπήρχαν αντιδράσεις για τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας και άλλες ασθένειες που εξαλείφθηκαν, τα έχουμε αυτά στη δημοκρατία.

Θα μπορούσε πάντως να αποφευχθεί να μην υπάρχουν δυο εκδηλώσεις την ίδια ώρα, η επίσημη του Δήμου για την οποία είχαμε βγάλει τη σχετική άδεια και αυτή η οποία αφέθηκε να γίνει σε μέρα και ώρα που δεν έπρεπε. Το να θέλεις να επιβληθείς σε κάτι που δεν σου ανήκει δεν είναι δημοκρατία, εκείνη την ώρα ήταν προγραμματισμένη μια νόμιμη εκδήλωση του Δήμου και επιμέναμε να γίνει, δεν θα αλλάζουμε τη ζωή μας επειδή κάποιοι έρχονται από άλλες πόλεις με το έτσι θέλω να κάνουν σαματά».

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή