Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρά τα χημικά οι Έλληνες υπερασπίστηκαν την Μακεδονία

Ογκοδέστατο ήταν το σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια την «Συμφωνία των Πρεσπών», παρά τα χημικά και τα δακρυγόνα που έπεσαν σε μια προσπάθεια μιας μικρής ομάδας αντιεξουσιαστών, να αμαυρωθεί η διάθεση των Ελλήνων να βροντοφωνάξουν ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.

Με παλμό και πάθος χιλιάδων δεκάδων  ατόμων όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και εκείνων που ταξίδεψαν από το εξωτερικό για αυτό το σκοπό, πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια  της προσέλευσης του  κόσμου , στο Σύνταγμα, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια και έπεσαν χημικά και δακρυγόνα από την αστυνομία, ενάντια σε μια ομάδα αντιεξουσιαστών, κουκουλοφόρων που προκάλεσαν με την στάση τους, γεγονός που δημιούργησε κλίμα οργής στον κόσμο που διαδήλωνε ειρηνικά την αντίθεσή του στην «Συμφωνία των Πρεσπών».

Νωρίτερα ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών είχαν γράψει συνθήματα, όπως: «Κάτω το Έθνος» και «Ενάντια σε κάθε Έθνος και στρατό», με μπογιές και σπρέι, φροντίζοντας να δημιουργηθούν επεισόδια, σε μια κρίσιμη μέρα.

Δακρυγόνα έπεσαν κατά  γυναικών που βρίσκονταν μπροστάρησες στο συλλαλητήριο.

Παιδιά και ηλικιωμένοι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα και τα χημικά.

Από τα επεισόδια υπήρξαν και πολλοί τραυματίες.

•    Για 100.000 αρχικά μιλούσε η αστυνομία, λίγο μετά για 60.000, για 1.000.000 μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας

Περισσότερα από 3.000 λεωφορεία έφτασαν στην Αθήνα από την βόρεια Ελλάδα, μόνο.
Καράβια από την Κρήτη έδεσαν το πρωί στον Πειραιά και δυναμική ήταν η παρουσία των Κρητικών στο συλλαλητήριο που έκαναν αισθητή την παρουσία τους, με τις μαντινάδες για την Μακεδονία στο στόμα, τις κατσούνες στο χέρι, αλλά ακόμα και καβάλα σε άλογα!

Εκατοντάδες ήταν τα λεωφορεία και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα που μετέφεραν τον κόσμο στην πρωτεύουσα από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η αρχική εκτίμηση της αστυνομίας μίλησε για 100.000 κόσμου, λίγο μετά μείωσε τον αριθμό τους 60.000, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, κ. Γιώργος Τάτσιος, είπε ότι «το νούμερο που έδωσε η αστυνομία είναι γελοίο. Από την Μακεδονία μόνο ήρθαν 150.000 κόσμου. Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Μπορούμε να μιλάμε για 1.000.000 άτομα».

Το συλλαλητήριο, εκτείνονταν εκτός από την γεμάτη πλατεία Συντάγματος, σε όλο το κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα: στην λεωφόρο Αμαλίας, Βασιλέως Γεωργίου, Καραγιώργη Σερβίας, στην Ερμού, Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Νίκης, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

•    Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική. Δημοψήφισμα ζήτησαν οι ιερομόναχοι του Αγίου Όρους

Παρόν στο συλλαλητήριο έδωσε και το Άγιο Όρος με αντιπροσωπεία μοναχών, οι οποίοι ζήτησαν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «Συμφωνία των Πρεσπών».

«Θέλω να φωνάξω μαζί σας,  όσο δυνατά μπορώ: Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Ελάτε σήμερα να αφυπνίσουμε και τον τελευταίο Έλληνα, για να προστατέψουμε το μέλλον της Ελλάδας. Να παραδώσουμε την πατρίδα μας, ακέραια, όπως μας την παρέδωσαν. Οι άνθρωποι και οι ιδέες έρχονται και φεύγουν, οι απόψεις αλλάζουν και οι βεβαιότητες διαψεύδονται. Εκείνο που μένει αναλλοίωτο στο χρόνο είναι οι μεγάλες μας αξίες, η γλώσσα, η πατρίδα και η Δημοκρατία, που θα πει η ταυτότητά μας. Αυτή την ταυτότητα έρχεται να μας κλέψει αυτή η ύπουλη και μακιαβελική Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει αναστατώσει τη ζωή μας»  είπε η στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου, μια εκ των ομιλητών.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή