Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παραδόθηκαν οι εργατικές κατοικίες Καρδίτσας

Παραδόθηκαν στους δικαιούχους οι εργατικές κατοικίες της Καρδίτσας από την Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη. 

Στην τελετή παράδοσης που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκε και μίλησε, εκτός των άλλων, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, η οποία απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, είπε: 

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την περιοχή μας και για την Καρδίτσα. Μια σημαντική ημέρα για σας, μια ημέρα ανακούφισης και χαράς για όλους μας. Χαίρομαι που είμαι μαζί σας, καθώς μοιράζομαι τη χαρά σας και τη δικαίωση των προσδοκιών σας.

Όλοι δικαιούνται να έχουν το σπιτικό τους. Και πολύ περισσότερο οι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου. Η ασφάλεια της στέγασης, η οικογενειακή σιγουριά, η θαλπωρή, η γωνιά των ονείρων, δεν είναι προνόμιο. Είναι πρωταρχικό δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και ιερή υποχρέωση της Πολιτείας. Σήμερα παρόλες τις καθυστερήσεις, τις χρηματοδοτικές ελλείψεις και τα τεχνικά προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, οχτώ χρόνια από την έναρξη των εργασιών και τρία χρόνια από την κατανομή των κατοικιών, που είναι πράγματι πολλά,  ήρθε η δικαίωση. Καταλυτικός παράγοντας η πολιτική βούληση που επέδειξε ο ΟΑΔ υπό τη σημερινή του διοίκηση. Ιδιαίτερα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε  τη συμβολή και τις αποτελεσματικές προσπάθειες της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ Μαρίας Καραμεσίνη, την οποία καλωσορίζω στην πόλη μας  και ειλικρινά χαίρομαι από τα βάθη της καρδιάς μου καθώς συνδέει την παρουσία της στην Καρδίτσα με την παράδοση των εργατικών κατοικιών. Η κ. Καραμεσίνη, η διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΕΔ εργάστηκαν με σταθερότητα και συνέπεια   για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα. Επιτρέψτε μου να συγχαρώ και τους αναδόχους του έργου, που με επιτυχία περαίωσαν και μας παραδίδουν ένα ποιοτικό και άρτιο συγκρότημα κατοικιών. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ την Περιφέρεια, το Δήμο Καρδίτσας και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.  Το Κοινωνικό Κράτος, που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε στη χώρα μας, βρίσκεται σε κίνδυνο. Το βλέπουμε όχι μόνο στη χρεοκοπημένη Ελλάδα αλλά και σε όλες σχεδόν τις χώρες της Δύσης. Τα πράγματα δεν είναι προφανώς εύκολα. 

Οφείλουμε  να είμαστε σε επαγρύπνηση. Με την ενότητα του εργαζόμενου λαού μπορούμε να αποτρέψουμε την καταλήστευσή του .

Βρισκόμαστε, μετά από πολλά χρόνια πρωτοφανούς κρίσης στα παγκόσμια χρονικά, στη χαραυγή μιας νέας πορείας, με ελπίδα και προοπτική για το μέλλον. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι πλέον γεγονός. Οι προϋποθέσεις για τη δίκαιη ανάπτυξη είναι πλέον βάσιμες. Ταυτόχρονα, χτίζουμε γερά θεμέλια για μια αξιόπιστη Κοινωνική Πολιτική, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το ΚΕΑ και την πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, ακόμη και για τους ανασφάλιστους. 

Οι κοινωνικές δαπάνες δεν είναι σπατάλη. Είναι δαπάνες παραγωγικές που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. Που συμβάλλουν ουσιαστικά, έστω και έμμεσα, στην ανάπτυξη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σε αυτή την αντίληψη, εντάσσεται και το δικαίωμα των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων για αξιοπρεπή κατοικία. Εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση και προσδοκούμε να  δούμε πολλούς ακόμη συμπολίτες μας – εργαζόμενους να ικανοποιούν  την ανάγκη για το δικό τους σπίτι. 

Σας εύχομαι το καλλίτερο για σας και τις οικογένειές σας. Να είσθε πάντα καλά».   

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή