Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παραιτήθηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης από την προεδρία της ΕΠΟ! Εμβρόντητοι όλοι με την απόφασή του…

“Σεισμός” επροκλήθη στην ΕΠΟ όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης αποφάσισε αιφνιδίως να αποχωρήσει από την προεδρία της!

Μια απόφαση που ξαφνιάζει ενδεχομένως, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξελέγη πρόεδρος πριν από 165 ημέρες έχοντας μάλιστα καθολική αποδοχή, και τις ΠΑΕ και την Κυβέρνηση…

Το πρωί της Τετάρτης (08.09.2021) ο ιστορικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2004 και Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ ενημέρωσε τους συμβούλους της ΕΠΟ για την απόφασή του να παραιτηθεί.

Στη συνέχεια είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερώσει και την Κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την επισημοποίηση της παραίτησης προβλέπει σύγκληση διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου και μόνο, καθώς βάσει του καταστατικού η Εκτελεστική Επιτροπή παραμένει ως έχει.

Η είδηση έγινε γνωστή ανήμερα του Ελλάδα – Σουηδία! Μάλιστα ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να δει από κοντά τον αγώνα, αλλά στη συμπρωτεύουσα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι μια απόφαση που πήρε τώρα, αλλά το σκεφτόταν εδώ και αρκετό καιρό…

Η συναίνεση που ζήτησε για να διοικήσει φαίνεται δεν έγινε στο βαθμό που υπολόγιζε, αφού το κλίμα ήταν αρκετές φορές τεταμένο ανάμεσα στους ισχυρούς της Superleague. Το γεγονός αυτό δεν τον βοήθησε να διοικήσει όπως θα ήθελε και να ασχοληθεί περισσότερο με την Εθνική Ελλάδας.

Απ’ την άλλη, ο κ. Ζαγοράκης φέρεται να αισθάνεται πως έκανε ένα σημαντικό βήμα, από τη στιγμή που πέρασε την ολιστική μελέτη… όπως ήθελαν UEFA και FIFA – ωστόσο η πίεση που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα ήταν μεγάλη.

“Σε κάθε περίπτωση, το ζύγι πάντα θα γέρνει στο τέλος της ημέρας προς την πλευρά των αρχών και αξιών μου. Το έκανα και στο παρελθόν. Όσοι νόμιζαν ότι θα πράξω διαφορετικά τώρα, μάλλον έχουν ποντάρει στο λάθος άτομο. Προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…» είχε αναφέρει, παίρνοντας θέση για το -6 στον Άρη.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή