Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παράλογες θέσεις πάρκινγκ ΑμεΑ από το Δήμο

«Τα Τρίκαλα, η πρώτη πόλη της Ελλάδας με τεχνολογία 5G, καθορίζει παράλογες θέσεις παρκινγκ για οχήματα AμεΑ. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την γράψετε». Αυτό δήλωσε στο trikalanews.gr o κ. Παντελής  Πανόπουλος, γονέας παιδιού με κινητική αναπηρία και εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Διεθνούς Ιδρύματος για το Σύνδρομο Ντραβέ.  

Έχει γραφτεί ξανά και ξανά. Ασυνείδητοι οδηγοί στο κέντρο των Τρικάλων – και ποδηλάτες –  παρκάρουν σε θέσεις στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ, ακόμη και μετά τον ειδικό χρωματισμό τους από τον Δήμο, που τις καθιστά εύκολα διακριτές.

Τι γίνεται όμως, όταν στις θέσεις παρκινγκ για οχήματα ΑμεΑ, που έχει ο ίδιος ο Δήμος καθορίσει,  υπάρχουν κάποιες οι οποίες αυτοακυρώνονται, καθώς δεν τηρούν ούτε τις στοιχειώδης προδιαγραφές απλών θέσεων παρκινγκ;

Μια τέτοια παράλογη θέση στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ, όπου το κράσπεδο του πεζοδρομίου είναι τόσο ψηλό που δεν επιτρέπει την πόρτα του οδηγού να ανοίξει ούτε στο μισό του κανονικού ανοίγματος,  βρίσκεται στην γωνία των οδών Πλούτωνος και Αθανασίου Διάκου στο κέντρο της πόλης.

Το παράλογο σημείο υπέδειξε στο trikalanews.gr , ο κ. Παντελής Πανόπουλος, δηλώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος θα έπρεπε να έρχεται σε συνεννόηση με τα άτομα και γονείς ατόμων με ειδικές ανάγκες, για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στην πόλη των Τρικάλων.

Η  κ. Μαρία Καρανίκα, άτομο με ειδικές ανάγκες, την οποία συναντήσαμε την ώρα που προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητό της που ήταν παρκαρισμένο στη θέση παρκινγκ ΑμεΑ στη γωνία Πλούτωνος και Αθανασίου Διάκου –  όταν πήγαμε στο σημείο να δούμε από κοντά όσα κατήγγειλε  ο κ. Πανόπουλος –  είπε:

«Κάποιες θέσεις είναι προσβάσιμες από την θέση του οδηγού, άλλες απ΄ του συνοδηγού και κάποιες είναι σαν να μην υπάρχουν ως θέσεις ΑμεΑ!  Για να μην μιλήσουμε για τις ράμπες στα πεζοδρόμια, που θα έπρεπε να υπάρχουν δίπλα σε κάθε θέση παρκινγκ ΑμεΑ».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων, μόλις πριν λίγες μέρες,  στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, επανακαθόρισε, διαγράμμισε και σηματοδότησε τις θέσεις στάθμευσης για οχήματα ΑμεΑ, στο κέντρο της πόλης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παντελή Πανόπουλου στο trikalanews.gr , είναι η εξής: «Όσοι ψηφίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τις θέσεις παρκινγκ για οχήματα ΑμεΑ, προφανώς δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Αλλιώς δεν θα βρισκόμασταν μπροστά σε τέτοιες παράλογες καταστάσεις να μην μπορεί ο οδηγός να βγει από το αυτοκίνητο επειδή το ύψος στο κράσπεδο του πεζοδρομίου το απαγορεύει. Αν δεν μπορεί να βγει ένας οδηγός χωρίς κινητικά προβλήματα, σκεφτείτε τι είναι δυνατόν να κάνει ένα άτομο με αναπηρία. Οι πολιτικοί άρχοντες θα έπρεπε να έρχονται σε επαφή και συνεννόηση για τέτοια ζητήματα με τα άτομα και τους γονείς, ατόμων με ειδικές ανάγκες.  Αβλεψία, αστοχία και παραλογισμός για την πόλη που διαφημίζεται ως σύγχρονη και έξυπνη, πρώτη στην Ελλάδα στα ασύρματα συστήματα 5ης γενιάς. Αυτή είναι η αλήθεια και να την γράψετε».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή