Παράνομες μεθοδεύσεις βουλευτών κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, συνήγοροι υπεράσπισης  του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Δεν έχουν τελειωμό οι εν γνώσει των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, μελών της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής παράνομες μεθοδεύσεις που γίνονται για να στήσουν την σκευωρία τους κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και να καλύψουν το σκάνδαλο της NOVARTIS.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο ομόφωνα γνωμοδότησε ότι ο ύποπτος τέλεσης αδικημάτων καλείται προς παροχή εξηγήσεων, εφόσον έχουν συλλεγεί επαρκή στοιχεία τα οποία πρέπει να τίθενται στη διάθεση του καλούμενου. Δηλαδή αυτός καλείται τελευταίος. Στην προκειμένη περίπτωση, μετά την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για διεύρυνση των κατηγοριών, τον πρώτο που κάλεσε η Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή προς παροχή εξηγήσεων ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, χωρίς να έχουν προηγηθεί οι αναγκαίες προανακριτικές ενέργειες (εξετάσεις μαρτύρων για τα νέα αδικήματα, συλλογή εγγράφων κλπ).

Βιάζονται η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ να κλείσουν τις εργασίες της Επιτροπής, με παράνομες μεθοδεύσεις για να υλοποιήσουν τις προειλημμένες αποφάσεις τους.

Έφτασαν στο σημείο τελείως παρανόμως να καλούν τον κ. Παπαγγελόπουλο για παροχή εξηγήσεων, χωρίς να αναφέρουν στη κλήση που του επέδωσαν τα συγκεκριμένα αδικήματα για τα οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή