Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παράπονα αγροτών στον Χρήστο Σιμορέλη

Σ’ ένα κατάμεστο καφενείο αντάλλαξε πολιτικές απόψεις με τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων θεμάτων, όπως εκείνο της ακρίβειας, τα  αγροτικά ζητήματα τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων. Δύο ζητήματα έθιξαν με αγωνία και αγανάκτηση οι πολίτες.

Εκείνο της  εισόδου της ποικιλίας καπνού virginia που καλλιεργείται στην περιοχή στο πλαίσιο της δέσμης ενισχύσεων de minimis , μιας και σε άλλες πόλεις έχει ήδη επιτευχθεί.

Εκείνο των  αποζημιώσεων  από τις ζημιές που προκάλεσε  ο παγετός του ’21  που δεν αποδόθηκαν ακόμη στους αγρότες της περιοχής.

Το παραπάνω είναι λογικό επακόλουθο καθώς τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει προσπάθειες να ξεπουλήσει τον ΕΛΓΑ σε ιδιώτες και να προωθήσει τις πελατειακές αποζημιώσεις ανά καλλιέργεια και εκλογική περιφέρεια, δήλωσε ο πολιτευτής.

Αποκορύφωμα της πολιτικής τους το άδειο ταμείο του ΕΛΓΑ.

Μάλιστα από τη Μεγάλη Τετάρτη από το ταμείο θα λείπουν 30 εκατομμύρια ευρώ για να αποπληρωθούν ζημιές του ‘22 με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να μένουν απλήρωτοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει την επανεκκίνηση του ΕΛΓΑ.

Δεσμεύεται για διμερή χρηματοδότηση.

Όσα  δίνουν σε εισφορές οι ασφαλισμένοι άλλα τόσο θα συνεισφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός.

Ταυτόχρονα υπόσχεται και μια σειρά μέτρων που θα κάνουν τον ΕΛΓΑ αποτελεσματικό.

Οφείλουμε να ενισχύσουμε τον αγροτικό τομέα και θα το κάνουμε, υποσχέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δηλώνοντας πεπεισμένος πως όλα θα γίνουν πράξη με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 21 του Μάη.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή