Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παραποτάμιος δρόμος «τρόμου» για τους πεζούς στα Τρίκαλα

Από την οδό Καρδίτσης και προς Καρυές ο δρόμος παραμένει χωρίς πεζοδρόμια και οι οδηγοί κινούνται σαν σε αγώνα φόρμουλας!

Μια διαδρομή τρόμου διασχίζουν οι πεζοί που κινούνται παραποταμίως από την γέφυρα της οδού Καρδίτσας μέχρι και τις Καρυές.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr στη συγκεκριμένη διαδρομή δεν υπάρχουν πεζοδρόμια. Μάλιστα, το θέμα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μιας και ο Δήμος Τρικκαίων επιχείρησε να περάσει έργο τα προηγούμενα χρόνια ώστε να κατασκευαστούν υποδομές για πεζούς, όμως μπήκε φρένο από την κτηματική υπηρεσία λέγοντας ότι το σημείο βρίσκεται στην κυριότητά της!

Όπως και να έχει, το πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ σοβαρό. Οι πεζοί αναγκάζονται να κινούνται στο δρόμο λόγω έλλειψης πεζοδρομίων. Σε μια κάποια δε απόσταση από τα παρόχθια χόρτα για να αποφύγουν τυχόν συναντήσεις με ερπετά του καλοκαιρού… Την ίδια ώρα από το σημείο διέρχονται αυτοκίνητα συνεχώς – πολλά εξ αυτών φοιτητών που πηγαίνουν προς τη σχολή του ΤΕΦΑΑ. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν δε σε πολλές περιπτώσεις, μοιάζει με αυτή των αγώνων της φόρμουλα 1!

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν; Ο δήμος Τρικκαίων επιδιώκει μεν να περάσει το έργο της κατασκευής πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου στο επόμενο ΕΣΠΑ ώστε να βρει χρηματοδότηση και να έχουν τακτοποιηθεί μέχρι τότε και οι γραφειοκρατικές διαφορές περί ιδιοκτησίας, το ζήτημα παραμένει δε και θα παραμείνει δυστυχώς, ως σοβαρό και επικίνδυνο για όλους.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή