Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Θα ακολουθήσουν άλλες δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Πύλη και Φαρκαδόνα

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας πραγματοποίησαν Παρασκευή 12 Απρίλη τα σωματεία συνταξιούχων Ν. Τρικάλων.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχαν εργαζόμενοι από την ΕΠ. Αγώνα Εργαζομένων Καλαμπάκας, μέλη του Δ.Σ. του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Νομού, η Ομάδα Γυναικών, το σωματείο ΕΒΕ Καλαμπάκας και φορείς της περιοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Νομού Τρικάλων, συναντήθηκαν με γιατρούς και εργαζόμενους Υγειονομικούς μέλη του Κ.Υ.. Στην συζήτηση που είχαν, τόνισαν την αντίθεσή τους με την υποστελέχωση και  υποχρηματοδότηση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στην περιοχή Καλαμπάκας,  επισημάνθηκε η συνεχιζόμενη συρρίκνωση σε όλες τις ειδικότητες Ιατρικού προσωπικού καθώς και η ΕΚΤΟΣ λειτουργεία του Μικροβιολογικού και του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, απαιτώντας  ΑΜΕΣΑ να μπουν σε λειτουργία τα εργαστήρια με ταυτόχρονη πρόσληψη Γιατρών και Παραϊατρικού προσωπικού,  ώστε να δοθούν λύσεις για την λειτουργεία του Κ.Υ. σε 24 ωρη βάση.

Επισήμαναν ότι το Κ.Υ , ως Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,  καλείται να εξυπηρετήσει μια μεγάλη περιοχή, την 3η   σε Υγειονομική  κάλυψη σε όλη τη χώρα, με έναν τεράστιο  ορεινό όγκο, όπου διαμένουν πολλοί συνταξιούχοι μας και εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων  του Κ.Υ & της Π.Φ.Υ., ΔΕΝ μπορούν να εξυπηρετηθούν. Γιατί οι συνταξιούχοι δεν μπορεί να αρκούνται ΜΟΝΟ σε μια επίσκεψη γιατρού μια φορά την εβδομάδα ή και μια στις 15 ημέρες, με συνταγογράφηση μόνο φαρμάκων, γιατί τους είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο Γ.Νοσοκομείο  για να κάνουν μια απλή μικροβιολογική εξέταση αίματος και στο τέλος να καταφεύγουν στο ιδιωτικό εργαστήριο με την πενιχρότατη σύνταξή τους. Η υπολειτουργία του Κ.Υ Καλαμπάκας δεν μπορεί να καλύψει τον πληθυσμό της περιοχής του, πόσο μάλιστα και τον μεγάλο αριθμό από τουρίστες, που επισκέπτονται την Καλαμπάκα σχεδόν από όλον τον κόσμο!

Και σ΄αυτό τον τομέα της Υγείας και της αντιμετώπισής της, τόσο η Δημοτική Αρχή Καλαμπάκας, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση «ευλογούν» με την πολιτική τους τη Ιδιωτική Υγεία  σε όλη την περιοχή Καλαμπάκας.

Η  Δημόσια Υγεία με την λειτουργεία της Π.Φ.Υ., του  Κ.Υ. Καλαμπάκας όσο και  των Περιφερειακών  Ιατρείων της περιοχής, πλησιάζει στην πλήρη διάλυση εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων, σε εξοπλισμό, υποδομές και σε Ιατρικό- Υγειονομικό προσωπικό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των  κατοίκων της περιοχής. Κι αυτό για τους Συνταξιούχους έχει μεγάλη σημασία! Αρκετά πληρώσαμε και πληρώνουμε με τις εισφορές μας τόσα χρόνια και τώρα ως απόμαχοι της εργασίας μας,  να μην έχουμε ΔΩΡΕΑΝ Υγεία!!

Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζομένων Ιδιωτ. Υπαλλήλων τονίστηκε ότι οι εργαζόμενοι, νέες οικογένειες, ΔΕΝ μπορούμε να πληρώνουμε Παιδίατρο  για τα παιδιά μας,  μιας και είναι μόνο ένας( 1)!! Παιδίατρος στο Κ.Υ κι αυτός μια φορά την Εβδομάδα και μετά τραβά κι αυτός το δικό του «Γολγοθά» μιας και καλείται να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματος στο Γ.Ν.Τρικάλων και εφημέρευση!  ΔΕΝ μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες των οικογενειών μας και  να μας οδηγούν στο Ιδιωτικό τομέα Υγείας ακόμα και για την πρόληψή της υγείας των παιδιών μας (εμβολιασμοί , εξετάσεις κ.λ.π.)

Αυτό που μας έχουν αναφέρει Γιατροί & εργαζόμενοι, είναι ότι η λειτουργία του Κ.Υ. Καλαμπάκας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων, τους έχουν φτάσει στα όριά τους και μόνο χάρη στον ζήλο και την υπομονή του ιατρικού & υγειονομικού προσωπικού παραμένει σε λειτουργία… και με μοναδικό εξοπλισμό, το στηθοσκόπιο, το μάτι και την αγάπη τους προς το λειτούργημα και τους ασθενείς!

 Αυτή η κατάσταση είναι το αποτέλεσμα των διαδοχικών αντιλαϊκών μέτρων όλων των κυβερνήσεων, για την εμπορευματοποίηση του κοινωνικού αγαθού της Υγείας, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει «απογειώσει». Οι όποιες εξαγγελίες της Κυβέρνησης για μέτρα που θα βελτιώσουν την κατάσταση   είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

Με την παρέμβασή μας ως Συνταξιουχικά Σωματεία, Εργαζόμενοι της περιοχής Καλαμπάκας, δηλώνουμε ότι ΔΕΝ μπορούμε άλλο να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε να πληρώνουμε  την Υγεία μας, που είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ αγαθό και πρέπει να προσφέρεται σε ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ!  

Απαιτούμε  να λυθούν τα χρόνια προβλήματα της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης, του Κ.Υ. που ταλαιπωρούν τους Συνταξιούχους της περιοχής Καλαμπάκας και συνολικά τον λαό της περιοχής μας.

Απορρίπτουμε την εμπορευματοποίηση της υγείας, των φαρμάκων, τις δραματικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία.  

Δεν ανεχόμαστε τις αντιλαϊκές πολιτικές που επιβάλουν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την εγκληματική λογική που λέει «όποιος έχει χρήματα θα ζει και όποιος όχι θα πεθαίνει!».  

Δεν αντέχουμε τη θανατηφόρα ακρίβεια, τον πληθωρισμό, τις εξοντωτικές περικοπές που επέβαλαν στις  συντάξεις μας και τις κατέστησαν προνοιακά βοηθήματα.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούμε ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού. Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Πληρώσαμε και πληρώνουμε για να έχουμε ΟΛΑ αυτά  ΔΩΡΕΑΝ!

Τα Συνταξιουχικά Σωματεία του Νομού μας  δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, από όλα μας τα δικαιώματα. Μέσα από τις διεκδικήσεις των Συνταξιουχικών Σωματείων, των εργαζομένων της περιοχής, των γυναικών και αυτοαπασχολούμενων, και με το λαό της Καλαμπάκας  υιοθετούμε και απαιτούμε λύσεις σε ΟΛΑ  τα αιτήματα των γιατρών και εργαζομένων του Κ.Υ..

 Συνεχίζουμε τον αγώνα το επόμενο διάστημα και απαιτούμε: Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής στην Υγεία για όλο τον λαό!

Διεκδικούμε:

  • Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας, Πρόνοιας, Φαρμάκου, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος, για όλους.
  • ΑΜΕΣΑ  να ενισχυθεί ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στο  Κ.Υ.  Καλαμπάκας. Αρκετά τόσα χρόνια η υποστελέχωση και οι τεράστιές  ελλείψεις στο να μην γίνονται Μικροβιολογικές εξετάσεις και ακτινοδιαγνωστικές! ΔΕΝ το ανεχόμαστε και ΔΕΝ μπορεί να συνεχιστεί!!
  • Λειτουργία του Κέντρου Υγείας, εξοπλισμένο με όλες τις ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών, εργαστηρίων, με σύγχρονες υποδομές, καθ΄όλο το 24ωρο!!
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις άλλες μονάδες Υγείας με μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες τους και τα δικαιώματά τους.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επικουρικών Υγειονομικών.
  • Να ενισχυθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία της Καλαμπάκας, με Γιατρούς και Νοσηλευτές που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων.

Μετά την κινητοποίηση στο Κ.Υ. Καλαμπάκας, συνεχίζουμε τις ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στα Κ.Υ του Νομού μας:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  19   ΑΠΡΙΛΗ   ΣΤΟ  Κ.Υ.   ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ – Ώρα: 11:00π.μ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   26   ΑΠΡΙΛΗ   ΣΤΟ  Κ.Υ.   ΠΥΛΗΣ  –  Ώρα: 11:00π.μ.

Όλοι ΜΑΖΙ πιο Μαζικά και Δυναμικά στο δρόμο του Αγώνα, γιατί άλλος δρόμος για την καλυτέρευση της ζωής μας δεν υπάρχει!

Να μην λείψει κανείς!!!

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή