Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρέμβαση για «Next Top Model» και «φαρμακοποιό» από Γενική Γραμματεία Ισότητας

Στο ΕΘνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προσέφυγε η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, κατά της εκπομπής «Next Top Model» και της διαφήμισης του 11880 με τον «φαρμακοποιό», που δίνει πρώτες βοήθειες σε γυναίκα  αφήνοντας εμμέσως σεξουαλικά υπονοούμενα.

«Για εξάλειψη του σεξισμού στην ιδιωτική και δημόσια ζωή» και «καμβά του σεξισμού που προσβάλλει κατάφωρα το γυναικείο φύλο, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ακεραιότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να προασπίσει τις αρχές και αξίες της ισότητας των φύλων, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του σεξισμού στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Κατά του «φαρμακοποιού» είχε ταχθεί και το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Αποστέλλοντας επιστολή στον τηλεοπτικό σταθμό προβολής της εκπομπής Greece’s Next Top Model,  η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, ζήτησε  να τηρήσει την τηλεοπτική δεοντολογία, βάσει των διατάξεων του ν. 4531/2018, σχετικά με τη κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας.

 Επιστολή επίσης, απέστειλε και προς  το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας, ζητώντας την  απόσυρση της διαφήμισης του 11880.  

Το Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας σταμάτησε την προβολή της διαφήμισης.

Για την τηλεοπτική εκπομπή, ακόμα  δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή